HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Főnix, a jótékony droid

2009.12.18. 01:01 :: Főnix

Avagy mi a helyzet a jótékony képvásárral.

Tavaly, karácsony előtt nem sokkal jutott eszembe, hogy ha már van egy olyan, hogy Bombagyár, és ott én szerkesztő vagyok, ki lehetne ezt valahogy használni, és kellene csinálni valami igazán fasza dolgot.

Nos, az eredeti ötlet egy nemzeti fotókiállítás volt, amin lehetett volna belépőt szedni, majd a képeket elárverezni, és így igen nagy eljótékonykodható összeghez juthattunk volna.

Sajnos azonban az ún. "jobboldal" vagy mondjuk úgy, nemzeti oldal, egyik fő ismérve, hogy igencsak antikreatív. Szomorú, de igaz. Így a nemzeti képkiállítás ötletét elvetettem.

Jó. Legyen akkor nemzeti képvásár. Az egyszerűbb. Beküldenek sok jó képet, amit mi előhívatunk, bekeretezzük szépen, aztán itt a Bombagyáron eladjuk őket, a befolyó összegből pedig támogatunk, mondjuk egy gyermekkórházat.

Tomcat: Nem lesz ebből semmi figyeld meg.
Főnix: Á, hülyeség. Jó lesz ez hidd el!

Mielőtt kitérnék arra, hogy jó lett-e, egy rövid, zárójeles részben hadd mondjam el mennyi munkámba került ez nekem.

Nos, aki azt hiszi, hogy könnyű dolog 25 egyforma képkerethez hozzájutni, annak jelezném hogy téved. Első próbálkozásnak az IKEA-ba mentem el. Egyszerű, normális keretek, korrekt áron. Még szép hogy minden méret volt, csak A4-es nem. De jöjjek vissza ekkor és ekkor, és akkor majd lesz. Hát persze, hogy nem volt. Akkor nézzünk végig legalább 10 boltot, ahol árulnak fotókeretet. Ja, hogy darabja 1000-2000 forint? Köszönjük, akkor ezt inkább hagyjuk. Végül vidékről kaptunk egy ajánlatot. Megegyeztünk, lévén hogy jótékony cél, még kedvezményt is kaptunk. A postásnak Tomcat boltját adták meg címnek, aki "Hö, itt nem is LAKIK senki" felkiáltással vissza is vitte a csomagokat, amit később egy kedves kamionsofőr hozott el nekem. Ezzel persze megint sokat késett a dolog.

A kiadásokat ugye fontos volt alacsonyan tartanunk, hiszen így szerezhettünk minél több pénzt jótékonykodásra. Ezérthát lementem Tatabányára, mert egy ottani úr felajánlotta, hogy a fotólaborjában ingyen lenagyíttatja az összes képet. Ezúton köszönjük is ezt neki.

Így leírva persze mindez rendkívül egyszerűnek tűnik, de az "épp nincsen"-ek, és a "hoppá zárva vagyunk"-ok, illetve a "miből fizetem én ezt ki"-k jelentősen lelassították ezt a folyamatot. Annyira, hogy ha jól emlékszem már csak karácsony után tudtuk megrendezni ezt a jótékonysági képvásárt.

Na és akkor derült ki, hogy már megint hirtelen felindulásból és valamiféle megmagyarázhatatlan jótékonykodási kényszerből olyat csináltam, amihez nem értek.

Úgy álltam hozzá ugyanis, hogy ha például Tomcat néhol többszázezres büntetéseit pár nap alatt összedobálják a gyárlakók, akkor egy ilyen jótékony képvásár, ahol a pénzükért cserébe kapnak is valamit, tuti siker lesz.

Hát nem. Mert ha az ember már kap valamit a pénzéért, ami több egy köszönömnél, akkor annak a valaminek az értékét kezdi vizslatni.

Summa summarum, az általam minimumnak becsült 70ezer forintos tiszta profit helyett, hát, mindössze 10 ezer forint jött össze. Ráadásul az is elég későn, úgyhogy volt egy kis időm amikor bámulhattam magam elé üveges tekintettel, azon morfondírozva, hogy ha minusz 20ezer forinttal zárul ez a jótékonysági képvásár, egyrészt miből fizetem ki, másrészt szükséges-e szeppukut elkövetnem, hogy ne hozzak szégyent a nevemre.

Volt egy olyan időszak, mikor a jótékonysági képvásár 200 forint bevételnél állt. Blogin viccelődött ekkor azzal, hogy vegyünk egy zacskó kiflit egy árvaháznak, és majd a Bombagyár TV leadja ahogy nagy büszkén átadom az "ajándékot" a Bombagyár 5ezer fős közösségének nevében.

Szerencsére azonban ez nem maradt így, szóval a jótékonysági képvásár 10ezer forintot hozott, melyet most felajánlhatunk majd valamiféle jótékony célra. Én azt ígértem a pénzt magyar gyerekek kapják majd, és ez így is fog történni.

Szóval a jótékonysági képvásár végülis pozitívan zárult, de ahhoz képest, hogy mennyi időt és energiát fektettem bele, hogy mennyit rohangásztam ezügyben, és hogy mekkora bevételre számítottam, hatalmas bukás.

A hibás természetesen én vagyok. Sebaj. Egyszer talán majd a hozzáértésem túlnövi a lelkesedésem, és akkor majd képes leszek jó dolgokat is csinálni.

(Ha valaki meg van győzödve róla, hogy valójában 70ezer forintot, vagy netán nyolcmilliót hozott a jótékonysági képvásár, csak - ahogy azt itt szokás - én elloptam az összeget, akkor annak szívesen elküldöm azt a fájl-t amiben le vannak vezetve a kiadások-bevételek, mellékelve a blokkokkal, számlákkal. De csak ha tényleg fontos, mert fogalmam sincs hol vannak.)

1 komment

Címkék: magyar jótékonyság énmagam bombagyár

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr641605793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.12.21. 20:46:35

"Egyszer talán majd a hozzáértésem túlnövi a lelkesedésem, és akkor majd képes leszek jó dolgokat is csinálni."
A lelkesedéssel semmi gond,jó úgy,ahogy van.Az ötlet is jó volt,de ehhez nem ebben az országban kell értő,befogadó és reagáló közösséget/közönséget keresni.Ez van,sajnos..
süti beállítások módosítása