HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Egy lehetséges megoldás

2008.07.19. 02:27 :: Főnix

Az utóbbi időben, köreinkben újra napirendre került a drogprobléma, és annak lehetséges megoldásai. A számos lehetséges megoldás közül én egyet szeretnék felvázolni, pusztán nagy vonalakban, ami más problémák megoldására is célravezető módszer lehet.

Az én megoldásom a piac működésének alapelvén nyugszik. A piac működésének alapelve a kereslet és a kínálat kölcsönhatása. Ez garantálja a piaci körforgást. Amíg valamiből van kínálat (amihez természetesen „reklám” is társul) addig lesz rá kereslet is, és amíg valamire van kereslet, addig lesz rá kínálat. Ezt az alapelvet szem előtt tartva láthatjuk, hogy csakis úgy állíthatjuk meg ezt a körforgást, ha mindkét tényezőt kiiktatjuk. Mind a keresletet, mind a kínálatot.

A kereslet és kínálat kiiktatásának legbiztosabb módja annak elpusztítása. A bebörtönzött ember kiszabadulhat, a leszoktatott visszaszokhat, a betiltott anyagot pedig újra engedélyezhetik. Embereket feltámasztani viszont senki sem tud. Hangsúlyozni szeretném hogy az általam felvázolt megoldás véleményem szerint is brutális, de itt elsősorban a hatékonyságot tartom szem előtt.

A drogprobléma megoldásának egyik lehetséges módja tehát mind a droghasználók, mint a drogkészítőkterjesztők kiirtása. Miért olyan tökéletes ez a módszer Mert visszafordíthatatlan, és mert végleges.

Azonban meg kell jegyeznünk, hogy a kábítószer kínálók és fogyasztók leölése önmagában még nem nyújt végleges megoldást. Létre kell hozni olyan szervezeteket melyek a jövőbeli kábítószer készítőket és fogyasztókat is felderítik, és megsemmisítik. Az anyag feletti győzelem nem elég a végleges győzelemhez, győzedelmeskednünk kell a szellem felett is. A társadalomból ki kell ölnünk még a hajlamot is a kábítószer használatra, melynek egyik eszköze a média feletti uralom átvétele. Soha többet nem szabad semmilyen médiában a kábítószereket illetve kábítószer élvezőket pozitív színben feltüntetni. El kell érni, hogy a társadalom széles körben elítélje és megvesse a drogosokat.

Tisztában vagyok vele, hogy a kábítószer használók egy jelentős hányada nem kizárólag önhibájából lett az, ami. Ilyen esetben felelősségre kell vonni a szülőket és a közeli barátokat is. Ha pedig megállapítódik, hogy az illető csak nagyon kis mértékben felelős önmaga pusztításáért, támogatom a leszoktatást, amit a társadalomba való visszaengedés után természetesen gyakori ellenőrzés követ. Második esély nincs.

A kereslet és kínálat kiiktatása más problémákat illetően is célravezető lehet.

Vegyük például a gyermekprostitúciót. Ha maradéktalanul kiirtjuk az ilyen szolgáltatásokat kínálókat, és az ilyen szolgáltatásokat igénybe vevőket, azzal 99%-osan megoldottuk a problémát. Jelen esetben természetesen az „árut” azaz a prostitúcióra kényszerített gyermekeket nem pusztítjuk el, hiszen ők önhibájukon kívül kizárólag szenvedő alanyai mások kegyetlenségének.

A jövő érdekében a halálbüntetések végrehajtása nem minden esetben történne azonnal. Bizonyos elítéltek életben hagyása, és a rajtuk elvégzett kísérletek, illetve vizsgálatok segíthetnek jobban megérteni a problémát, és így növelni annak esélyét, hogy a hasonló problémákat a jövőben MEGELŐZHESSÜK így megkímélve rengeteg emberi életet.

Tisztában vagyok vele, hogy az általam felvázolt megoldás nem humánus, szélsőséges, és bizonyára elmebeteg is vagyok, hogy ilyen egyáltalán eszembe jut, de ez egy megoldás olyan problémákra, amiket évek, sőt évszázadok óta képtelenek vagyunk megoldani.

És ti mit gondoltok Szeretném ha ezen bejegyzés kapcsán a kommentekben megosztanátok velem az írással kapcsolatos véleményeteket, illetve ha van, a saját alternatív megoldásotokat. Beszélgessünk!

(az írás a Bombagyáron is olvasható)

5 komment

Címkék: média politika drog bűnözés ötlet elmélkedés fiatalok javaslat életvitel bombagyár cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr38575288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.07.19. 12:39:15

Én is vitázok veled. Bár nem fogyasztok drogot, de mégis a véleményed ellen vagyok.

Nagy igazság az, hogy amit nem próbáltunk, azt ne kritizáljuk.

Mindenkit egy kalap alá venni már megint csak egy faszság. Azt kell megvizsgálni, hogy milyen hatást fejt ki minden egyes drog. Nem a hatásmechanizmust, a végeredményt, hanem magát a tapasztalást. Ez után már lehet mondani sok emberre, hogy hülye, káros, undorító, vagy sem.
Véleményem szerint csak az illető neveltetése határozza meg azt, hogy a drog hatása alatt vagy a drog beszerzéséért milyen tettekre hajlandó.

Aki erőszakos, szemét, kegyetlen tettekre is hajlandó, az nem csak a drogért fog ölni, hanem bármi másért is, ha megvonják tőle. De a kollektív bűnösség elve kizárja azt, hogy néhány ember csupán a fejlődést szolgálva használja a drogokat.

Anno a költők, írók zeneszerzők abszintoztak, később cigiztek, ma füveznek vagy kokóznak. A különbség csak a név, a végcél (kreatív képesség fejlesztése) ugyanaz.

Ha viszont nagyon keményen vesszük a "drog" mint tudatmódosító eszköz értelmét, akkor be kéne tiltani a média összes ágazatát, az alkoholt, kávét, energiaitalt, cigarettát, és igazából a tömeges találkozókat is. (és persze az állathúst)

A tömeges találkozókat azért, mert az ember nagy tömegben birka, meg akar felelni a többinek, és ezért hajlandó elismerni és szajkózni mások gondolatait, bármi is legyen az.

A vége az lenne, hogy minden technológiai vívmányt el kéne törölni, és visszatérni a természethez, vagyis leginkább a remeteélethez, ahol csakis a te tudatod, a te véleményed létezik, amit semmi más nem befolyásol.
Ez lenne a teljesen drogmentes világ.

És ha ott megtanulnák az emberek, hogy nem az számít, hogy mások mit gondolnak rólam, hanem az, hogy mit gondolok én önmagamról, és hogy ez alapján emelt fővel tudok végigmenni az utcán, akkor újra lehetne kezdeni az életet a mai formájában.

De akkor már téged se érdekelne, hogy ki mit csinál, amíg azzal neked nem árt.

Ez lenne végülis az ideális társadalom, ahol mindenki azt tehet amit akar, csupán egy dolgot tart tiszteletben, az pedig a másik ember joga ugyanehhez.
A szabadsághoz, az élethez.

Nem értem miért baj, ha valaki füvezik, kokózik, vagy bármi mást csinál, ezért kérlek tájékoztass róla. Köszönöm.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.07.19. 12:45:46

És még mielőtt félreértenéd, én nem támogatom a liberalizmust a mai formájában, pusztán hiszek Istenben, az ő jóságában, és abban, hogy ő majd eldönti, hogy ki a jó és ki nem, és megbünteti őket méltó módon.*

Nekem azzal kell foglalkoznom, hogy én emelt fővel tudjak járni az utcán, mert ha eljön a halál, akkor nem kell félnem, hogy bármit számonkérhetnek rajtam.

*Meg is bünteti. A plázakurvákat például azzal, hogy nem találnak olyan társat, akivel boldogok lehetnének, mert elcserélték a boldogságot a pillanatnyi élvezetekért.

A gazdagokat a pénzzel verte meg, amivel mindent megvehetnek, de semmi sem az övék, mert nem a két kezükkel, és arcuk verítékével keresték meg rá a pénzt.

Stb, stb. Mindenki megkapja a maga büntetését.

Karakozum 2008.07.20. 02:42:34

Hát, sztem is túl brutális lenne ez a megoldás. De én a dohánnyal csinálnám meg. Nem csak azt ölném meg, aki terjeszti, hanem azt is, aki kitalálta, h a dohány szívható...

Alternatív megoldási lehetőség lehetne az is, ha kipusztítanánk az összes olyan növényt, vagy terméket, teremtményt, amiből drog előállítható... De sajnos ez megoldhatatlan, mert sztem több minden alkalmas erre a célra, mint gondolnánk...
De ha olyan súlyos büntetés járna a terjesztésért és a használatért, h az embernek egy életre elmenne a kedve a használattól...
Én nem tudom, miféle megoldások lehetnének, de megölni vkit?! Sztem ahhoz nincs jogunk... Életet nem vehetünk el, mint ahogy adni sem áll hatalmunkban...

Karakozum 2008.07.20. 02:46:30

Különben Sarkisárkánynak igaza van abban, h a büntetés felelőssége Istené, és Őt nem kell félteni attól, h nem teszi meg. Én azért vagyok ilyen "elnéző", mert rábízomm a piszkos munkát Istenre... :)

Junkie 2009.02.15. 17:09:21

Ha az lenne amit te szeretnél, akkor az emberiség nagyrésze nem élne. Remélem elkövetsz valamit és egy 12fős zárkában majd értekezhetsz a cigánybűnözésről 6orsóssal és 5 kalányossal miközben a legidősebb kalányos ruháit mosod.
süti beállítások módosítása