HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

28 tény az utcai harcról

2008.07.07. 15:41 :: Főnix

Találtam egy érdekes könyvet a neten, ebből fordítottam le nektek egy kis részt:


 
28 tény az utcai harcról


1.

Az utcai harc nem játék.

2.

Nincsenek szabályok.

3.

A harcnak jogi következményei lehetnek, tehát börtönbe kerülhetsz, ha nem tanulsz némi önkontrollt.

4.

Egy utcai harc könnyen a kórházban érhet véget, főleg ha a küzdő felek nem tudják kontrollálni magukat.

5.

Azok a harcok melyek magukba foglalják a 3-as és 4-es pontot, különösen komolyak, és elveszítheted miattuk a szabadságod. Ha úgy ítélik meg veszélyes vagy a társadalomra, el fognak zárni tőle.

6.

Védekezésed midig úgy kell formálnod, hogy az elhárítsa a támadást.

7.

A valódi utcai harcok ritkán tartanak tovább húsz másodpercnél.

8.

Az önvédelem a te személyes felelősséged, saját magad, és a családod érdekében.

9.

A legtöbb harc elkerülhető.

10.

A visszaütés néha hatásosabb mint egy sima ütés.

11.

A támadók 90%-a a jobb kezével fog először nyitni és támadni. Ha ezt tudod, azt is tudod hogyan reagálj rá.

12.

Soha, de soha ne fordíts hátat az ellenfélnek. (Kivéve, ha villámgyorsan elfutsz).

13.

Egy valódi harcban, nem tanácsos a deréknál feljebb rúgni, mert így elvesztheted az egyensúlyod és könnyen ellentámadhatnak.

14.

A leghülyébb harci hibák, amelyeket tapasztalatlan harcosok követnek el, a következők:

(a). Becsukják a szemüket, amikor ütnek. Ne csukd be a szemed, szükséged lesz rá.

(b). Nyitott a védelmük. Például előrenyújtják az állukat, szinte kérve hogy kiüssék őket, (ahelyett hogy behúznák egészen a mellkasukhoz, védve azt).

(c). Oldalra „dobják” a könyöküket ütésnél, ami elveszi a támadás erejét (a könyöknek szorosan a test mellett kell maradnia, ütésnél csak előre mozduljon el, oldalra ne).

(d). Megpróbálják az ellenfél támadásait előre nyújtott kezekkel blokkolni (blokkolásnál a kezek mindig akkor biztosítják a leghatásosabb védelmet, ha közel vannak ahhoz a területhez, amit védenek).

(e). Nem lélegeznek szabályosan, ezért a támadásaik erőtlenek, és hamar ki is fáradnak.

(f). Nem céloznak támadásaikkal.

 

Ha bármelyik rossz szokást felismered magadon, nagyon gyorsan változtass rajta.

15.

Egy veszélyes szituációban akkor teljesítesz a legjobban, ha nyugodt maradsz és a pánikot kontroll alatt tartod szabályos légzéssel.

16.

Legyél felkészült, az éberséged megmentheti az életed. Ha nagyon éber vagy, az a harc hevében is megmenthet.

17.

Harc közben adj ki hangot – ez megfélemlíti az ellenséged, segít helyesen lélegezni, és a támadásaidnak extra erőt ad.

18.

Az irányított agresszió segít győzni.

A tudás alapvető az utcai harcban, és segíti a túlélésed, de normális esetben ezt a tudást idővel tapasztalatok útján szerzi meg az ember. Hogy megkíméljelek pár zúzódástól és fájdalomtól, itt van pár személyes tapasztalatom, amiket az évek során magam tanultam meg, miután annyi „bajba” kerültem.

19.

Sose állj az ellenfeleddel szemben párhuzamos lábakkal (négyzetes állás). Ez a pozíció védtelenül hagyja a fő célpontokat rajtad.

20.

Egy jó beállás az erősebb oldalad mutatja az ellenfél felé.

[Ezzel itt nem értek egyet. A legtöbb embernek úgy kényelmes, ha az a keze és lába van hátul, amelyik az ügyesebb és erősebb. Ráadásul hátsó kézzel és lábbal sokkal erősebb támadásokat lehet bevinni - Főnix]

21.

Van egy vonal a testeden, amely az orrodtól egyenesen lefelé végigfut, egészen a lágyékodig. Ezen a vonalon vannak a legfontosabb célpontok, tehát ezt kell védened és támadnod.

22.

Emlékezz rá, hogy támadásaiddal céloznod kell, nem csupán hadonászni az ökleiddel. A középvonalon kívül is van néhány lényeges célpont. Egy erőteljes támadás a vállra vagy a térdre, időlegesen tönkreteheti azt az ízületet.

[Én olyanról még nem hallottam hogy valakinek egy ütéstől vagy rúgástól kiugrott a válla, ellenben egy térdre mért taposó rúgás könnyen véget vethet a küzdelemnek - Főnix]

A sérült ízületek nehezebben mozognak, és kevesebb terhelést bírnak, így az ellenfeled veszíteni fog hatékonyságából. Ezért nem kell az együtéses győzelemre hajtanod. Egy olyan ütés, amibe minden(!) erődet és lendületed beleviszed nyitottan hagyja a védelmed és kibillent az egyensúlyból, tehát egy ellentámadással könnyen leteríthetnek.

Ne legyél túl izgatott, és ne dőlj bele az ütéseidbe. Bármelyik bokszoló megmondhatja hogy jobb ellentámadni mint támadni.

23.

Erővel kell megütnöd az ellenfeled. Egy üvöltés ahogy megütöd az ellenfeled megnöveli a támadásod erejét.

Ha sikerül bekapnod egy kábító ütést, amitől csillagokat látsz, álló céltábla vagy. Ha nem öleled át azonnal az ellenfeled szorosan, nagyon meg fog verni. Az ellenfél lefogásának lényege hogy mindkét kezét leszorítsd, és a fejed a mellkasába nyomd. Ha nem így teszel komoly további sérüléseket fogsz szenvedni, szóval tényleg öleld át erősen.

Ahogy elmúlnak a csillagok, fejeld meg felfelé az ellenfeled állát. Ez akár teljesen megfordíthatja a harc állását.

24.

Ha megtámadnak az utcán, vagy a tömegközlekedésen zaklatnak, ne legyél félénk. Üvölts rá a támadóra! Bármit is mondasz, legyen elég határozott és hangos ahhoz hogy mások is meghallják!

25.

A húgyhólyag népszerű középtáji célpont. Ha van rá lehetőség, ürítsd ki harc előtt, így kisebb az esély rá hogy egy oda érkező kemény ütés komoly károsodást okozzon, például toxikus sokk szindrómát (toxic shock syndrome).

26.

Mikor elkezdődik a harc, olyan érzelmek törnek elő amiknek hatására a húgyhólyag ellazul. Tehát az ember ilyen esetben nem a félelemtől vizel be. Ez teljesen más.

27.

Az izmok elernyesztése, ami a kulcs a húgyhólyag szivárgásának meggátolásához, szintén fontos a sebesség szempontjából. Ütés közben az izmok elernyednek, ütközésnél kinyúlnak, visszahúzásnál megint elernyednek. Ez a titka az ostorozó ütéseknek.

28.

Ha az ellenfeled két kézzel megragad, ne pazarold az időd és az erőd, hogy megpróbálj szabadulni a fogásából. Helyette sorozd meg pár ütéssel. Sose próbáld az ellenfelet két kézzel megragadni, mint ahogy ne is próbálj két kézzel blokkolni.


 

Bár ez csupán néhány alapvetés az utcai harccal kapcsolatban, és nagy részük teljesen magától értetődő, mégis fontos ezeket megjegyezni. Ha megfigyeljük, az utcai harcok többsége nem azért ér véget, mert az egyik harcos jobb, erősebb, gyorsabb a másiknál, hanem azért mert egyikük egy alapvető és végzetes hibát ejt.

Magyarország helyzete ebből a szempontból is speciális. A közbiztonság hihetetlenül rossz, az újfajta liberális nevelés, illetve a nevelés hiánya pedig kitermelt egy olyan generációt melyben a bűnözés nem szégyen, hanem sokszor dicsőség. Dicsőség lopni, rabolni, kötekedni, és járókelőket összeverni. És kitermelte azt a generációt is, ami pedig ezt hagyja. Így hát az önvédelem rendkívül fontos. Ennek alapjait pedig a szerencsések zúzódások és horzsolások tömege nélkül is megtanulhatják.

Magam is rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem különféle harcosoktól, mesterektől, könyvekből, és videókból. Tudásom nem kimagasló, de mégis jóval többet tudok, mint az átlag. Ismerek néhány piszkos trükköt, és pár olyan szabályt, ami segít a harcban. Ezért is tervezem már egy jó ideje, hogy könyvet írok az önvédelemről. Azt a tudást, amivel én rendelkezem, bárki megszerezheti, ha elég időt áldoz rá. A tudás ott kering az interneten, de szétszórva, vegyesen a tévhitek és az igazságok, és ezeket a tapasztalatlan ember nem tudja szétválogatni. Szinte minden ember került már olyan helyzetbe, amikor meg kellett védenie magát. Tisztességes, igaz magyar emberek ezreit lehetett volna megmenteni, pár egyszerű szabály alkalmazásával. Ezer és ezer kiskapu és trükk van, melyek segítségével egy tapasztaltabb és erősebb harcossal szemben is megvédhetjük magunkat. Ezt a tudást szeretném majd megosztani veletek egyszer.

És végül hadd mutassak nektek egy videót, egy nagyszerű harcosról és nagyszerű emberről, akitől rengeteget tanultam:

6 komment

Címkék: harc önvédelem bombagyár cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr83557391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RaVer_zombie 2008.07.11. 13:37:42

Kés+ gázpisztoly ^^ ne tudd meg hogy hány agresszív férj hagyta ott verekedés közben a fogát mert az asszony felkapott egy konyhakést:D tehát nekem úgy tűnik, működik:)

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.07.11. 15:25:36

Talán pont azért működik mert az agresszív férj nem számít rá. A meglepetésszerű támadás mindig sokkal hatásosabb mint az amire eleve felkészültek. Mellesleg utcára nem ajánlom a kést. Védekezésre teljességgel alkalmatlan, kicsi a hatótávolsága, és nem lehet azonnal ártalmatlanná tenni vele az ellenfelet úgy hogy ne öld meg.

RaVer_zombie 2008.07.11. 15:41:53

Ezért van első lehetőségként a gázpisztoly, B lehetőségként pedig a kés.(amikor már közelharcra kerül sor) Amugy szerintem akárkinek elég meglepetésszerű ha egyszercsak kést raknak a lábába:D Főleg az én esetemben, mivel az 55 kilómmal és a fehér bőrömmel, nameg a nememnek köszönhetően csöppet sincs késelős kinézetem:D

Karakozum 2008.07.18. 01:01:49

Váááó, Főnix, h te milyen tök jó arc vagy, h ezt lefordítottad angolból! :) Taníccs mester! :D


hm? XD

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.07.18. 18:42:49

No, az ilyen kommenteket szeretem. Semmi kötekedés, semmi értetlenkedés, semmi kérdés, csak a lényeg. :)

Karakozum 2008.07.19. 01:45:39

Tudomén :P
De hát Főnix, a lényeg tudod... De ezt már mondtam is. :) Tök mindegy, h mit, csak írj :)
süti beállítások módosítása