HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Dionüszosz rabszolgái

2008.02.07. 00:06 :: Főnix

Ha az ember egész nap utazgat, akkor jöhet csak rá milyen büdös is ez a város.

Egyszerűen bűzlik. Az egész.

A héven nem kapsz levegőt a székeken, és mindenen lustán elnyúló porrétegtől. Az aluljáróban az egykor embernek látszó, és emberként élő, mára két lábon járó, esetenként kúszó fertőzések eregetik magukból undorító bűzüket. Szar, hugy, pia, és dohányszag csapja meg az ember orrát, akárhányszor a föld alá merészkedik. Igyekezve siet fel a felszínre, hogy a tüdeje megtelhessen friss levegővel. Virágok és fák illatával. Ehelyett sűrű szmogot szív be. A szürke rém az egész városra rátelepszik, és millió csápjával fojtogat mindenkit, férfit, nőt, és kisgyereket egyaránt. Nem tudsz menekülni, nem tudsz hova menni. Egy idő után úgy érzed mellkasodban sűrű fekete füst gomolyog, és belülről rohasztja szét. És nem tudsz mit tenni. Mert az egész város bűzlik.

A legrosszabb a bkv-n. A tömeg, a bezártság, a kevés levegő, és ugye muszáj elmenni oda ahova indultunk, tehát nem szállhatunk le idő előtt. El kell viselnünk, ahogy a masszív dohányos arcunkba eregeti gyárkémény szagú pofájának tartalmát. El kell viselnünk a büdös hajléktalanokat. Ráadásul a legtöbbnek olyan bánatos arckifejezése van, hogy az embernek nincs szíve lehajítani a buszról. De az emberek úgy gondolják ehhez joguk sincs. Inkább szenvedjen öklendezve félszáz ember, de annak a csövesnek, annak joga van buszozni. Meg összehugyozni, és szarni magát. Őt lehajítani nem szabad. Inkább szálljunk le mindannyian. Késsünk el a munkából, iskolából, randiról, akárhonnan. De az a büdös csöves, az hadd buszozzon nyugodtan.

Mind közül a legrosszabb azonban egy alkoholista volt, aki éjjel ült le velem szemben a buszon egy ivócimborájával. Talán ötven éves lehetett. Borostás képű, beesett arcú kocsmatöltelék. Szakadt ruhákban, mocskos kezekkel, és egy tépett rózsaszín baseball sapkával. Az egész emberből – már ha lehet még annak nevezni – átható alkoholszag áradt. Büdös volt. Nagyon.

Tekintete üres volt. Nem láttam a szemében azt a csillogást, amit mindenki másnál igen. Mikor mosolyra húzta száját még elviselhetetlenebb bűz csapott elő sárgás-feketés rothadó fogai közül.

Elkeserítő látvány volt. Létezése értelmetlen, élete céltalan. Ő az életet nem napokban számolja, hanem egyik lerészegedéstől a másikig. Hogy van-e családja? Nem tudom. Lehet ő sem. Talán már nem is emlékszik rá mikor csókolta meg utoljára feleségét, arra viszont pontosan emlékszik, hogy tegnap is felpofozta, gyermekével együtt. Nem ő. Az alkohol. Ő már csak rabszolgája a mindenható folyadéknak, mely millió ember felett veszi át a hatalmat, és kacsintva hívogat minden egyes alkalommal, mikor kibontasz egy üveg sört. Hív. Téged akar. Le akar győzni. Irányítani akar téged, és megfosztani mindentől, ami fontos. Az alkohol egy féltékeny szerető. Azt akarja, hogy csak vele foglalkozz. Nem szerethetsz mást. Nem, még a feleséged sem. A gyermeked sem. Sőt! Gyűlölnöd kell őket. A barátaid már nem fontosak számodra. Nincs szükséged rájuk. Csak alkoholra. Csak rá. Ház sem kell. Semmi.

Csak döntsd magadba a mérget. Igen, méreg. Méghozzá rendkívül veszélyes.

És mi is ezt a mérget döntjük magunkba alkalomadtán. Igen, én is.

Paracelsus, a toxikológia atyja mondta egyszer: „Minden méreg, mindenben van méreg. Csak a mennyiség tesz valamit nem méreggé”

De az alkohol nem győzhet le mindenkit. Az a titok, hogy nem tölthettek együtt sok időt. Nem eshettek szerelembe. Nem ragaszkodhatsz hozzá. Mert akkor örökre az övé leszel, és senki másod nem lehet rajta kívül. Játszhatsz vele, hagyhatod, hogy néha elcsábítson, de sose feledd, ő csak egy szerető. Társ sosem lehet. Soha. Tölthetsz vele pár órát, akár az éjszakát is, hogy aztán reggel visszatérhess azokhoz, akik igazán fontosak neked. Mert ő nem az. Dionüszosz elkísérhet egy buliba, veletek lehet mikor a barátaiddal vagy, de a házadba soha ne engedd be, és ne hagyd, hogy ő irányítson.

Ő soha nem lehet a te istened, és az alkohol soha nem lehet a te társad. Ezt sose feledd.

Mikor éjjel egy kocsma vagy éjjelnappali előtt haladsz el, nézz végig a földön fetrengő szenvedőkön. Akik önmagukat pusztítják el, és akiket senki sem fog sajnálni. Még a családjuk sem. Akik mindenkinek csak fájdalmat és szenvedést okoznak a környezetükben, beleértve saját magukat is.

Ők Dionüszosz rabszolgái. Közéjük akarsz tartozni?

15 komment

Címkék: alkohol elmélkedés életvitel

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr74328825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.07. 02:45:51

Hallod Főnix(maradjunk az álnévnél;) ez qwára igaz! Ezt annyira jól megírtad hogy az már nem igaz! Az alkohol télleg csak egy szerető(mondom én ezt aki aztán télleg szeret iszogatni...)!
A hajléktalanos részbe van egy-két csúsztatás, de az nem számít, mert elég ritka, hogy nem a saját hibájából kerül valaki az utcára(előfordul hogy valakit kihasználnak és az miatt és utánna kezd csak el inni, de ez elenyésző...).Amúgy én se véletlenül menekülök haza ahogy tudok és nincs jobb dolgom, mert egyszerüen vágyom a levegőre, ha esetleg fehérvár fele megyek, már fváron is jobb
lélegezni mint itt...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.02.07. 05:57:36

Nálam is hasonló volt a téma nemrég.Nem másolom ide,biztos olvastad.. :-)
Szép írás.

Karakozum 2008.02.07. 06:49:46

Tegnap, ahogy jöttem haza, éppen ugyanez játszódott le a fejemben. H a város egyszerűen büdös. A szó teljesen profán értelmében. Bűzlik, kriminálisan bűzlik. Elméláztam, h hol vannak olyan helyek, ahol igazán jó beleszippantani a levegőbe. Már egy drogériát is szívesebben szaglászok, mint a Nyuput. Az ágyamban, a párnáim illatában szeretek elmerülni, de egy BKV járaton jobb esetben már le sem ülök...
De nem csak a szmog, meg a bagó, meg a pia. Egyszerűen nem bírom a szagokat... Nő húsvéti pacsuliszaggal (francia parfüm) vagy férfi dedögösvagyok "illat"tal - ugyanolyan kiakasztó... (Viszont - hozzátok a köveket - szeretem a benzin-higító-festék természetellenes természetes szagát...)
Nade. Az alkoholisták (akiktől félek, és ha jönnek velem szemben, átmegyek az út másik oldalára) engem nem a rothadt szagukkal ijesztenek meg, vagy undorítanak el. Az a kinézet, az az "életsítlus", az a tekintet... Tényleg olyan elkeserítő, mint ahogy írtad. Kiskoromban mindig azt hittem, h azért vannak ezek az emberek olyan ruhákban (férfiak: elkopott, szakatt öltöny, nők: csillogó kiskabátkák, szoknyák), mert sorra adták el a használhatóbb, hétköznapibb ruháikat, és a végén úgy elszegényedtek, h csak az ünnepi öltözet maradt... Nem tudom, hogyan képes vki annyit inni, h utcára kerüljön... és nem csak egymagában, hanem családosan... Hogy képes az alkohol ennyire egyeduralomra törni? Nem szerető az, hanem diktátor...
Mindig azt mondtam, h engem nem fenyeget az alkoholizmus veszélye (persze tudjuk, h igenis, mindenkit fenyeget, a legtöbb alkoholista otthon látta a példát, és mondta azt, h ő sose fog inni...) - félreértés ne essék, a családomban nincs senkinek ilyen problémája... azért gondoltam, h engem elkerül, mert nem szeretem az alkoholt. Ízre sem. Abból a töménytelen mennyiségből, ami közül válogatni lehet, van 3, ami időnként nekem is jól esik... De h én piára költsem a pénzem, ha van annak jobb helye is? Áááh.
Hát, remélem, nekem szeretőm se lesz, nem h élettársam.

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.02.07. 11:44:56

Uhhh. Életem legrosszab csövese egy olyan csövi volt, akinek a szaga leírhatatlan volt. Sok minden nem zavar. Se a húgy, se a szar, se a hányás. De ennek a csövesnek olyan szaga volt, amit leginkább a Fullmetal Alchemist című animében írtak le.
"Ugyanezt az édes szagú parfümöt használta az apám is. A szaga mindent áthatott, és a mai napig érzem, ha belépek a házba"
Mint ott kiderült, az a rothadás szaga volt. Leginkább úgy írhatom le, mintha a három napos állot vizeletbe belekeversz egy kiló cukrot. Fuldokoltam.

Ezek után sok minden nem fog zavarni többé, azt hiszem.

Rodimus Prime 2008.02.07. 21:01:25

Nekem, hál' égnek már csak nagyon ritkán adatik meg az efajta 'gyönyör'.
Ám egyszer leparkoltam a kocsit a nyugati felüljáró alatt, pont az egyik pillér lábánál. Amikor kiszáltam, majdnem lehánytam saját magamat, mert megcsapott az az igazi tömény húgy és kanszag. (természetesen, mivel ez a kijelölt klotyó a csöviknek)
Nem vagyok egy finnyás alak, van macskám és az is tud alkotni ezt-azt, de ez a szag ütős volt a javából.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.08. 12:38:02

Hű szerelmünk a Csaplárosné, igaz Főnix?>D

KecskeDotyi 2008.02.10. 19:18:39

Főnix! Ugye amit a hajléktalanokról írtál az nem általánosítás?

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.10. 21:53:02

Csaplárosné egy ócska ribanc. Ki is dobtam. :D

RaVer_zombie 2008.02.11. 17:52:12

najo...no comment:D drágám te már nem is rabszolga vagy hanem gályarab:)))

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.11. 20:50:40

Ez kérem aljas rágalom. Ha maradunk a szeretős hasonlatnál, akkor ugyan néha együtt vagyok Tokaji luxuskurvákkal, meg néha-néha Csaplárosné féle ócska ribancokkal is találkozok, de hogy alkoholista lennék az kérem aljas rágalom.

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.11. 21:07:08

Amúgy szép lesz ha majd pont a te hozzászólásaidat kell moderálnom mert a vicceskedéseddel rontod itt a jóhíremet. :D

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.11. 21:25:46

Jó híred?!Ennél jobban elrontani??:P

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.11. 21:40:11

Na neked aztán tényleg kuss te punk. A te születésnapod ünnepeltük, és a te ötleted volt az a szar bor. Szóval nembeszólni. ;)

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.11. 21:57:43

Én ötletem?Ki kérte a legolcsóbb bort?:D

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.12. 00:41:27

Én, de hidd el csak miattad. Hogy neked is megfeleljen. Punk.

Na jólvan, mostmár hagyjuk ezt. Ilyen komoly témát így elhülyéskedni. Ejj.
süti beállítások módosítása