HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Mi van velem?

2009.03.03. 21:59 :: Főnix

Nem tudom. Sokan kérdezik ezt tőlem aggódva manapság, de én nem tudok nekik választ adni. Mert én sem értem.

Az elmúlt egy hónapban rengeteg dolog megváltozott. Emberi kapcsolataim nagyrészét teljesen megszakítottam. Megszakítottam a kapcsolatot egy nagyon kedves lánnyal, akit már régóta ismerek, és mindigis kedveltem. Megszakítottam a kapcsolatot azzal a sráccal is, akit szintén régóta ismerek, és azt hiszem kimondhatom, az évek során a legjobb barátommá vált. Már nem beszélünk. Megszakítottam a kapcsolatot egy olyan emberrel is, akitől sokat tanultam, és akire felnéztem. És megszakítottam a kapcsolatot azzal is, aki a legfontosabb volt.

Megszakítottam a kapcsolatot az összes többi barátommal és haverommal is. Már nem járok el kocsmázni a kopaszokkal. Nem találkozom velük sem. Nem keresem őket, és már ők is egyre kevésbé keresnek engem.

Gyakrolatilag minden emberi kapcsolatomat megszakítottam. És nem tudnám megmondani miért. Kivéve egyet. Annak volt konkrét oka. De a konkrét ok is csak kivégzése volt egy már haldokló kapcsolatnak. Kár volt érte. Én úgy éreztem abból a barátságból még lesz valami. Valami nagyobb. Hát tévedtem.

De változott a hozzáállásom másokkal szemben is. Nem értem magam, de úgy érzem meglazultak azok a szálak amik engem az úgynevezett nemzeti oldalhoz kötöttek. Eleinte azt hittem ez múló állapot, valamiféle érzelmi mélypont, de nem. Teljesen megváltozott a hozzáállásom. Régebben örültem ha valakin megláttam a mi jelképeinket, ha valakitől olyasmit hallottam amit mi is mondani szoktunk. De már nem. Sőt. Az ilyesmi dühít. Feldühít, mert ezek az emberek nem tudják mit beszélnek. Meglátják ami a szemük előtt van, ki is tudják mondani amit látnak, de ennél tovább nem gondolkodnak. Azt hittem a nemzeti oldalban van erő. Most úgy látom nincs. Nincs egység. Nincs erő. Nincs hit.

Ez az egész egy illúzió. Egy piros-fehér-zöld álarc, ami mögött nincs semmi. Ugyanolyan káosz mint a másik oldalon.

És magamat sem annak látom már aminek eddig. Értéktelen vagyok én is. Nagyképű vagy hiú sohasem voltam, de így is azt érzem, a múltban túlértékeltem önmagam. És talán ti is túlértékeltetek engem. Mégis mit csinálok én ami miatt értékes lennék? Írok néha egy-egy cikket, és igen ritkán az is előfordul, hogy egy írásom igazán jó lesz. Tanulságos, lelkesítő, vagy mittudomén.

De ettől én leszek valaki? Nem hiszem. Az a baj hogy nem igazán látom magam értékesebbnek azoknál a tömegembereknél akiket annyira lenézek és megvetek.

Ezért nem írok már egy jó ideje. Nem mondom hogy befejezem az írást, de egy kis szünetre mindenképp szükségem van. Át kell gondolnom a dolgokat. Átértékelnem mindent. És ezt is teszem már egy ideje. Leromboltam gyakorlatilag mindent, és most tanácstalanul ülök a semmi közepén, azon tűnődve, mit építsek. És azon, hogy van-e értelme egyáltalán építeni.

Persze aki ezt olvassa, bizonyára úgy gondolja ez nem komoly, átmeneti hangulatingadozás, ilyesmi. Nos az átmeneti hangulatingadozás egy több mint egy hónapja tart már. Ennek nem lesz hirtelen vége. Talán csak változni fog.

A nevem azért lett Főnix, mert egyszer már újjászülettem. Ekkor kaptam meg azokat az értékeket, amik idáig vezettek. Most pedig úgy érzem ismét újjászületek. Vagy meghalok.

Nem tudom volt-e értelme mindezt leírni. Azt hiszem nem. De legalább azok akik engem gyűlölnek, most örvendezhetnek. Azonban el kell hogy keserítsem őket, ez a gyűlölet nem kölcsönös. Tényleg nem az.

Az utóbbi időben teljesen elfordultam magamtól. Nem törődtem magammal. A barátaimnak, a haverjaimnak, és a nemzettestvéreimnek áldoztam minden időm. Most azonban úgy érzem vissza kell fordulnom önmagamhoz. Egyszer egy bölcs ember azt mondta: "Ne akarj másokat felvilágosítani, míg a te elmédben is sötétség uralkodik!" Akkor azt mondtam neki, hogy attól még segíthetek azoknak, kiknek az elméjében az enyémnél is halványabb a fény, de most úgy érzem azt kell tennem amit ő mondott. Meg kell találnom a teljes igazságot, be kell hogy töltse elmémet a fény. Ezzen fogok most dolgozni egy darabig minden erőmmel.

És hogy mit fogok most tenni? Hogyan tovább? Nos, ezt én sem tudom. Azt hiszem visszavonulok kicsit, míg letisztulnak fejemben a dolgok. Talán írni azért fogok, hiszen bármennyire is rossz helyzetben van az ember, néha megjön az ihlet. És ha az írásaimmal akár egyetlen embert is sikerült jobbá tennem, jobb irányba terelni, akkor azt hiszem megérte. Ezt talán még van értelme csinálnom.

Visszavonulok az aktív tevékenységtől, azt hiszem végleg, és inkább olvasásra fordítom időm nagyrészét. Hogy tényleg megértsem a dolgokat. A világ működését, a jó és rossz fogalmát. Mert úgy érzem ezek a legalapvetőbb dolgok, mégis, legtöbbünk ezeken sosem gondolkozik el, és így esélyünk sincs rá hogy VALÓBAN megértsük a dolgokat. Hogy tényleg tisztán lássunk, és hogy kimondhassuk, tudjuk AZ igazságot. Tanulnom kell. Erre van most szükségem.

Azt hiszem életem legrendszertelenebb, és legértelmetlenebb bejegyzése volt ez. De ebből talán megérthették páran, hogy miért vagyok mostanában annyira más. Talán volt akit érdekelt.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr10978491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morbid Vision · http://allokep.blog.hu/ 2009.03.03. 23:23:14

Főnix. Már azzal értékes vagy, hogy megszülettél, és "felnőttél". Egyszer azt mondtad nekem (egy margitszigeti beszélgetésen), hogy számodra nem minden ember értékes, és igazat adtam. Te kurvára értékes vagy, ne hagyd el magad, nem vagy gyenge jellem, már csomó mindent letettél erre az asztalra (és itt nem csak a nemzeti értelmére gondolok, hanem mint ember.). Ha hiszed, ha nem, majdnem ugyanabban a helyzetben vagyok, mint most Te. Két hete nem beszélek azzal a lánnyal, aki három éven keresztül a legjobb barátom volt, és kibaszottul egyedül érzem magam. És igazad van, kell ilyen. Én úgy hívom: csendes pihenő. Egy pillanatig én is úgy hittem az eset után, hogy mostmár egy senki maradtam. De egy faszt. Remélem nem üres sorokat látsz e kommentben.. Pihend ki magad, és térj vissza, ha nem is úgy mint a régi Főnix, csak mint egy erős ember )mint amilyen valójában vagy..).

Sinistre 2009.03.04. 09:49:58

Nyugalom. Ha szellemileg aktiv útra léptél, lesz még több ilyen is, talán még rosszabbak is. A felépitett személyiségek elviszik az embert egy ideig, majd szükségszerűen lebomlanak, magukkal rántva sokmindent. Had vigyék.
Két kérdést éreztem ki az irásodból: 1, Mi a fészkes fene is igazából a szellem vagy igazság, vagy azok a valamik amikre ezeket a szavakat aggattuk? 2, Hogy lehet ezeket kinyilvánitani, hogy működhetnek ezek formálóerőkként ?
Amiket javasolni tudok :
Keress valami _élő_ tradiciót, valami átadási vonalat ami mögött van még áldás. A tradicionális struktúrájú gondolkodásmód (Evola, Hamvas, László András) hátránya, hogy valami élő módszer/vallás/praxis nélkül bemerevedik, alkalmazhatatlanná válik, és megakad egy szinten. Másik: sajna ez már nem az a korszak, ahová be lehet kiabálni az Igazságot anélkül hogy az korumpálódna. Főleg nem alkalmas arra hogy társadalmi rendszereket építsünk rájuk. A mai korszakban a szellem csak búvópatakokként jelenik meg itt-ott, egymáshoz lazán kapcsolódó emberek hálójához kötődve. Illékony, alig megfogató valami.

ui: nem okoskodni akartam, vagy prédikálni, csak egy ideje olvasom már a blogodat, és azt ami igy látszik a személyiségedből nagyon hasonlónak érzem saját magam évekkel ezelötti mintázatához. Akadt pár hasonló esetem is, csak ott egy hétvége alatt égettem el - szó szerint - mindent amit az azelötti években hitben, értékrendben képviseltem. Szar ügy volt.... A valóban lényeges dolgok motiváló erőként megmaradnak, és újabb, finomabb megjelenési formákat fognak keresni maguknak.

Legjobbakat!

JamesBond 2009.03.04. 10:20:29

Ha megengeded Főnix ...

Pihenj. Ne gondolj a nemzetre, a politikára, mert kiégsz. Sokan vannak így mostanában, látva saját sikertelenségüket. Ne akarj mindent magad megoldani. Én is látom, hogy merre vágtat csonka hazám. Sokszor csüggedek. Aztán reggel felkelek és azt mondom: azért sem. Az én szellememet egy bolsevik banda nem fogja lerombolni. Ezekre a kudarcokra, sikertelenségekre mindnyájan másképp reagálunk.
Nekem is volt egy periódus, amikor tényleg nem érdekelt semmi. Nem erőltettem, hagytam, hasson ameddig hat. És lőn. Egy hét után azt mondtam: le van mindenki szarva, azért is azt csinálom, amit szeretek, amiről meg vagyok győződve, hogy helyes. Mert azt kell. A nemzet ügye ilyen. Ki-ki a maga módján.

Én így látom.

parlagfu 2009.03.04. 11:07:20

Szerintem sohasem fogod megtalálni az igazságot mert az nem létezik.Az már érdekesebb hogy mit választassz ki a saját igazságodnak.
Káosz és zűrzavar van szerintem de ez van nem lehet mit tenni.

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.03.04. 21:56:46

Főnix, feltételezem, bár lehet tévedek, hiszen nem ismerlek, hogy sok kapcsolatodat azért szakítottad meg, mert belül már nagyon erősen undor, hányinger fog el számtalan rossz jellemvonástól, szokástól, ami ma már majd minden emberre jellemző. ÉS hiába próbálsz meg bármit, ez sehogy sem akar változni.

A világ igazsága egyszerűen csak annyi, hogy erőteljesen a fizikai, gyakorlati törvényszerűségek mentén mozog. Vagyis kikerülhetetlenül muszáj feloldoznod valamennyi szabad idődet számos emberre, és le kell nyelni valamennyire lassan mérgező , de meg nem változtatható hülyeségeiket.

Ezt csak akkor lehet kibekkelni, ha van pár 100 millió forint otthon. De ilyenkor csak akkor, ha bölcsen, visszafogottan, boldogan tudod építésre használni a jóval nagyobb szabad idődet és lehetőségeidet.

Az egóról pedig mindig visszább venni, mert mindig magasabb, mint amennyire kelen, hogy legyen. Ez nem keverendő össze, a túlzott, és kihasználható engedékenységgel.

De nem ismerlek,szóval az is lehet, hogy feleslegesen írtam, és nálad van számos gyengeség, amik miatt lehet te vagy elsősorban a hibás. :D

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.03.04. 22:15:44

Nekem van egy nagyon erőteljes érzésem/gondolatom/logikám, hogy ez a világ, egy teljesen, tökéletesen igazságos rendszer, a legutolsó, legkisebb részecskéig, fizikai és szellemi téren is, bele értve minden élőt és élettelent, minden fizikai, kémia, biológia és törvényszerűségeket.

Minél régebben sejtem ezt, és minél több információt ismerek egy adott dologgal kapcsolatban, annál inkább megalapozottnak látom ezt.

Ja, van egy olyan sejtésem, hogy ezen a blogon sok olyan ember van, aki komolyabb szinteken gondolkozik, mereng. Ugyhogy gyertek és basszátok el az időt azzal, hogy beregisztráltok a kristalyszovetseg.hu -ra és mindenről írtok ami az eszetekbe jut, és kezdeményeztek mindenféle dolgot. :)

Anim · http://www.supertutorial.hu 2009.03.04. 22:37:54

ne fejtettem ki érthetően, szóval, ha valamit a szűk jelenben nézünk, akkor arra az elmaradhatatlan válasz az, hogy „ez nem igazságos”

viszont, ha időben és térben hosszan elnyúló, ok-okozati halmazban nézzük ugyanezt, akkor teljesen másképet kapunk, és utána már inkább azt mondjuk, hogy elkerülhetetlen, vagy akár pont az ellenkezőjét is, vagyis, hogy „ez így igazságos”

embereknél majd minden esetben, a felesleges szenvedésnek és a fájdalomnak, az előtte lévő időkben felgyülemlett haszontalanság, gyengeség, lustaság az oka

Tess 2009.03.05. 20:46:34

Megértem, hogy most így érzel, mindeninek van ilyen periódus az életében. Neked most az a legfontosabb, hogy pihenj értékeld újra az életed, a kapcsolataid, válaszd ki amit fontosnak tartassz továbbra is. És ha érzel magadban elég erőt folytasd újúlt erővel. Ez a legfontosabb, hagyd a politikát addig. De nem tudok neked igazi tanácsot adni, hiszen nem is ismerem azt az embert aki az utolsó bejegyzést írta...

istvami 2009.03.06. 04:59:06

Fel a fejjel!
Az élet szép, a célok nemesek. Lesz még ünnep a mi udvarunkban is...

RaVer_zombie 2009.03.09. 19:04:46

Én mindenesetre visszavárlak.

Hitetlen (ex)Bérgyilkos 2009.03.09. 21:13:40

Nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Mintha a fejünk fölé emelt pajzsot akarnák szétzúzni. Nagy a nyomás mostanság. De lehet, hogy csak napfény-, és örömhiányunk van. Nem tudom én se.

"Mégis mit csinálok én ami miatt értékes lennék?"
Hitet adsz. Hitet, erőt, reményt.
Köszönöm

Hitért hitet adok: Olvasd a Hitvallást! (Hiszek egyIstenben...)Segít. Egyszerűen szép és jó. Ebben áll a csodája:)
A másik, hogy járj társaságba! Nincs kedved tudom, de hidd el a remeteség nem megoldás! Fordítsd ki magad!
Ezzel kapcsolatban olvasd Krúdy Utolsó szivar az Arabs Szürkénél című művét. Remélem, érteni fogod, mire gondolok.

Nagyra tartalak, Főnix, úgy is mondhatnám, látatlanul is "szeretlek".(remélem, megengedsz ennyi őszinteséget)

Élj a mának, élvezd az örömöket! Én pedig örülni fogok minden egyes írásodnak.

Adjon az Isten kitartást, szebb és boldogabb időket neked!
Tamás

child_of_korn · http://holtido.blog.hu/ 2009.03.09. 23:04:56

Bár nem ismerlek, de úgy éreztem írnom kell valamit. Ahogy elolvastam ezt az egészet, hirtelen "dézsavű" lett úrrá rajtam.

Vannak idők, mikor az ember totálisan lerobban, legszívesebben előröl kezdené egész addigi életét. Nem tudom mennyi idős lehetsz, én 19 éves korom ellenére (vagy miatta?) megéltem már ezt-azt. Sokszor éreztem úgy, hogy körülöttem meghalt minden, s ez nem szimplán egy egyszerű kamaszkori depresszió volt. 17-18 éves koromban történt az életemben egy (ahogyan írtad) főnixmadárhoz hasonlatos újjászületés. Pontosan ezeket a "tüneteket" éreztem előtte..legalább 1 éven keresztül. A barátaim (vagy legalábbis akiket annak hittem) elhagytak, totálisan eltűnt mellőlem mindenki. Volt egy depresszáns időszakom is egyébként, talán ennek köszönhetem azt az ember, aki ma vagyok. Ekkor gondolkodtam el életemben először komolyan a dolgokon. Összefüggéseket és miérteket kerestem. Azelőtt sohasem érdekelt ilyesmi, viszont annyira hirtelen omlott össze minden körülöttem, hogy rákényszerültem a gondolkodásra. Elég tróger gyerek voltam, nem szerettem gondolkodni. :) Ahogy teltek-múltak a napok, éjjel-nappal járattam az agyamat. Mindenen. Hogy kik voltak a barátaim, hogy milyen emberek voltak ők, hogy mit jelentettek ők nekem, hogy megérné-e egyáltalán újból felépíteni az egészet. Visszahúzódó típus lettem, inkább csak figyeltem a háttérből az eseményeket, tanulmányoztam a dolgokat és levontam a saját következtetéseimet. Eztán következett be 1 év elteltével egy radikális forradalom a tudatomban. Kinyílt a szemem. Rájöttem, hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogyan azt addig hittem.

Azóta szert tettem új barátokra, igaz barátokra. Nem sokra, de őket soha nem engedném el. Illetve azt hiszem megtaláltam a nagy Ő-t is. Persze ezt minden barátnőnél elmondjuk, de az ember szerintem érzi, ha tényleg elérkezett az igazi. Teljesen új ember lettem, és amire büszke vagyok, az az, hogy önerőmből álltam talpra, a saját akaratomból. A titok nyitja még mindig az, hogy a háttérből figyelem az eseményeket, és magányosan, csendben tanulok a dolgokból. Olvasom/látom/hallom az emberek reakcióit, próbálom őket minden szemszögből megvizsgálni, de soha, semelyikre sem tekintek elvakultan. Csakis a saját véleményem lesz a végén a mérvadó. Ettől egyedi az ember, ettől lesz egyedi stílusa. Ez nem azt jelenti persze, hogy kizárólag nekem van igazam, de nem fogok azért valakinek a pártjára állni, mert ő a Józsika. Tulajdonképpen ezeknek a vizsgálódásoknak köszönhetően fedeztem fel valamit, ami kincs számomra. Rájöttem, hogy az ember (mivel folyamatosan fejlődik a tudata) egy idő után elérkezik egy olyan szintre, ahonnan tovább kell lépnie, és lélekben új életet kell kezdenie. Talán törvényszerűen elő van ez írva. Ha csak egy kicsit is foglalkozik magával, akkor mindenki megérzi, hogy mikor jött el az ő saját "szintlépésének" ideje. Ekkor kellene rávennie magát, hogy szembenézzen önmagával és a körülötte levő világgal, majd újraértékelni az egészet, kiegészítve az új tapasztalatokkal.

Még egyszer mondom, nem tudom mennyi idős vagy, lehet hogy te ezeken már rég túl vagy, sőt, lehet hogy jót mosolyogsz ezen az egészen, mert már rég túlléptél ezeken és egy olyan szinten vagy már, amit én még elképzelni sem tudok. :) Akkor is volt viszont értelme a mondandómnak, és szeretném ha elgondolkoznál ezen az egészen. Talán épp most értél meg egy következő szintre. Építeni pedig mindig van értelme. Újjáépíteni meg pláne, sőt, szükségszerű, ha a "fejlődős" elméletem igaznak találtatik. Márpedig nekem valós dolognak tűnik. Most pedig kelj fel a porból (ha nem megy, kérj segítséget, de ha kell, én nyújtom a karomat feléd), mutasd meg, hogy ki vagy te, nézz szembe a dolgokkal és a félelmeiddel. A teljes igazságot ne keresd, ezen a földön nem fogod meglelni, ez egészen biztos. Talán "odaát" van, talán nem is létezik. A "jó" és a "rossz" fogalmával én is foglalkoztam már nem keveset...én arra a következtetésre jutottam, hogy egyik sem létezik. Nincsen egy adott, elfogadott, "közös" jó, vagy rossz....csakis nézőpont létezik. Ami neked, vagy nekem, jó, az nem biztos, hogy másnak is jót jelent. És fordítva. Persze sok dolog van, amit a szíve mélyén jónak, vagy rossznak ítél az ember, de azok is csak többnyire a szokásokból és kultúrákból erednek. Ezekről írtam a blogomban már nem egyszer, ha gondolod olvasd el. Nem firtatnám tovább ezeket a filozófikus kérdéseket, ez most itt nem annak a helye.

A lényeg, hogy kár lenne érted, óriási tehetség rejlik benned az írásaid alapján. Szüksége van a világnak, és most Magyarországnak végképp a logikusan és reálisan gondolkodó emberekre, mint amilyen Te is vagy.

Szebb jövőt!

Tess 2009.03.10. 07:41:49

"A lényeg, hogy kár lenne érted, óriási tehetség rejlik benned az írásaid alapján. Szüksége van a világnak, és most Magyarországnak végképp a logikusan és reálisan gondolkodó emberekre, mint amilyen Te is vagy."

Ennél tömörebben és érthetőbben aligha lehetett volna megfogalmazni.

lexikon 2009.03.18. 22:11:08

A kiürülés mindig annak a jele, hogy valami újat be kell fogadnod. Próbáld ki ezt: www.adamus-saint-germain.hu
süti beállítások módosítása