HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Szép dolog ez a demokrácia

2008.02.12. 23:54 :: Főnix

Egy fiatalabb barátnőm kint volt Becsület Napján, és ezért most büntetésben van, mert ő állítólag ettől büdös náci lett. Érdekes ez a hozzáállás a kedves szülők részéről. Ha nem tetszenek nekik a lányuk politikai nézetei, akkor megbüntetik. Ajánlhatok esetleg két hét szobafogságot. Azután biztos liberális lesz. Így kell gyereket nevelni. Nem ám elbeszélgetni vele, esetleg elmondani, hogy a kedves szülő miért nem tartja helyesnek, hogy a lánya kint volt Becsület Napján. Egyszerűen jól megbüntetni. Javaslom, hogy ha esetleg belépne a Magyar Gárdába, ne adjanak neki enni. Hogy képzeli, hogy neki majd saját nézetei lesznek. Időben le kell szoktatni az olyan dolgokról, mint a szabad véleménynyilvánítás meg ilyesmik.

Na de mit csodálkozunk ezen egy egyszerű kis családnál, mikor az MSZP-nél sem mennek normálisabban a dolgok.

„30 igennel győzött a kormány a hétfői zárószavazáson. 203 igen, 173 nem szavazattal fogadták el újra az egészségbiztosítási törvényt. A zárószavazáson név szerint szavaztak a képviselők. Az ellenzékiek nemmel, a kormánypártiak igennel. Egy képviselő lógott ki a sorból. A szocialista Karsai József, aki nemmel szavazott. A nem szavazó, és a nemmel szavazó képviselők ellen az MSZP etikai bizottsága indít vizsgálatot. A két képviselő sorsáról jövő hét hétfőn döntenek. Megúszhatják egy figyelmeztetéssel, kaphatnak pénzbüntetést, de akár ki is zárhatják őket a frakcióból.”

Ugye milyen szép dolog ez a demokrácia? Szabad véleménynyilvánítás, szabad akarat. Lehet szavazni. Persze, lehet. Csak egyrészt névvel, másrészt ha nem arra szavazol amire a párt utasít, akkor elbúcsúzhatsz a párttól, de még fizethetsz is. Kérdem én, mi értelme egyáltalán így a szavazásnak? Az dönt, hogy melyik pártban vannak többen. Mondanám, hogy kezd hasonlítani ez egy diktatúrára, de felesleges, ugyanis már jó ideje tudjuk, hogy ez nem hasonlít rá, ez az. Csak a tömegbelövés még nem éles lőszerrel megy. Egyelőre.

A nemmel szavazó MSZP-s Karsai Lajos szerint Őt mutogatni kéne, mint a bazári majmot, hogy hát itt van ez az ember, hát büszkék vagyunk rá. Állampárt utódjának tartják a szocialista pártot, és olyan demokrácia van, hogy példát mutathat az ellenzéknek, hogy mi akkor sem bántjuk, ha nem azt szavazza, mert a meggyőződése, a lelkiismerete, a népe ezt mondja.

Nahát Karsai úr akkor úgy látszik mégsincs demokrácia. Köszönjük, hogy ezt ön is bizonyította, és örülünk hogy legalább egy egyenes, bátor, becsületes ember van az MSZP sorai közt. Nagy kár hogy azt az egyet is kizárják hamarosan.

Egy párt, egy akarat. Magánvélemény az nincs, nem lehet. Nem gondolkozik, csak ikszel. Oda ahova megmondták. Különben…

6 komment

Címkék: politika mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr89337087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karakozum 2008.02.13. 14:59:28

Ez abszurd... Nem, nem gondoltam, h az MSZP hajlamos a gondolkodásra, akkora csalódás mégsem ért... De azért ez a szavazósdi már tényleg sok. Milyen jogon szolgáltatják ki a nevét annak, aki másra szavaz... Ha már névvel történik, akkor legalább annyi becsület vagy tisztelet lenne bennük, h nem hozzák nyílvánosságra a nevét, hanem párton belül elintézik... Ebből sztem rohadtsok hátránya származhat... Meg milyen dolog már ez az egész egészségügyes macera... Nagyon kíváncsi vagyok a népszavazás végkimenetelére...

Adam__Smith 2008.02.13. 15:32:54

Lenne néhány észrevételem:

- az első bekezdésben foglaltakkal, csak annyiban nem értek egyet, hogy én nem is hagynám, hogy lányom eljusson arra a szintre, hogy kilátogasson egy ilyen jellegű rendezvényre, függetlenül attól, hogy ő tüntető, vagy ellentüntető. Pont.
-elfogadták az egészségügyi törvényt, másodszorra is, nagyszerű, ez van, speciel én nem ellenzem, de nem is értek vele minden szempontból egyet.
- ami azt a KÉT MSZP-s képviselőt illeti, mindenkinek szíve joga, hogy hogyan szavaz, ezért képviselő, mert képviseli a választókerületét.
Szerény véleményem szerint, az hogy Karsai József és - a szavazástól távolmaradó - társa nemmel szavazott, és ezért megbüntetik, teljesen jogos. Ennek, így semmi köze a demokráciához. Ha nem ért egyet egy párt politikájával, mert az MSZP-ből jópáran vannak ezzel így, helyet lehet foglalni a függetlenek között is, függetlenként is be lehet jutni a parlamentbe (lásd Gyenesei István). Így talán még könnyebb is lenne, ami tetszik az MSZP vagy a FIDESZ, vagy akárki javaslatai közül megszavazom, ami meg nem, azt nem.
Őszíntén szólva nagyon szúrja a szememet, hogy parlamentáris (!) demokráciában, mert az van, nem athéni, az hogy egy képviselő, másra szavaz mint a pártja, akkor már mindjárt antidemokráciáról meg diktatúráról van szó. Ez egyszerűen csúsztatás.
Jah, és Karsai Józsefet nem kell forradalmi hősként ünnepelni. Mert nem az, Ő is ugyanaz a szemét szar alak, mint a többi.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.02.13. 20:49:16

Én kimentem volna a rendezvényre,de dolgoztam.Egyébként ez ismerős szitu..Itthon kaptam régen kigyót meg békát,mert nem mentem szavazni már évek óta,mert az első választás óta,amin szavazni voltam azt vallom,hogy én nem akarom eldönteni,hogy ki raboljon ki,mert az nem érdekel.A lényeg az,hogy KIRABOLNAK.Mióta a fletó előbújt a kis beszédkéjével az itthoniak megkövettek és belátták,hogy igazam van/volt.
Meg lehet azt is csinálni,hogy egy párton belül mindenkinek kötelező ugyanarra szavaznia,de akkor nem kell pártonként akár százvalahány zabáló,piáló,rejtvényt fejtő,újságot olvasó,telefonálgató,dumálgató,unatkozó,alukáló meg kivonulgató ingyenélő,naplopó,tolvaj képviselő a Parlamentbe,delegáljon minden párt magának egyetlen embert,amely megfelelő óvintézkedések mellett képviseli.És akkor elég lesz egy közepes konferenciaterem is az egész bagázsnak.És akkor lehet eladni meg privatizálni a Parlamentet is és ezáltal újabb sok-sok százmilliót elsikkasztani.Ahhoz már úgyis kurvára ért az egész banda.

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.14. 10:32:51

Na ezaz. A választókerületét képviseli, nem pedig a párt akaratát. Különben miért kellenének egyáltalán szavazások? Megszámolnánk szépen melyik pártban hányan vannak, és amelyikben többen ülnek, annak az akarata érvényesül.

Nem, nem jogos a büntetés. És nem is kellene függetlenként indulnia. Mert lehet hogy Karsai igazi MSZP-s, és tényleg hisz abban hogy amit az MSZP tesz, az a helyes, és számára az MSZP képviseli a helyes utat (bár ehhez igencsak naivnak kell lenni). Lehet hogy Karsai szinte mindenben egyetért az MSZP-vel – ezért is ül ott – de nem mindenben. Nemhiába, ember, nem droid. Szóval Karsai úr igazi MSZP-s, de ebben a kérdésben úgy érezte tényleg nem az a helyes, amit az ő szeretett pártja kijelölt. Büntetni kellene ezért Karsai urat? Nem hiszem. Ha pedig igen akkor meg ne nevezzük már demokráciának ezt a színjátékot ahol a képviselők nem meggyőződésük szerint szavaznak, hanem parancsra, méghozzá úgy hogy ellenkező esetben komoly büntetés sújtja őket.

Karsai nem forradalmi hős, csak egy ember egyenes gerinccel az MSZP-ben. És mint olyan, ritka példány.

Adam__Smith 2008.02.14. 12:56:43

Kedves Jack!

Minden parlamenti párt kirabol, függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali. Az Gy.F. öszödi "coming outja"-nak bizonyos elemei nyilván elhangzottak más korábban kormányzó pártok gyűlésein is. Ezzel csak arra akarok rávilágítani, hogy nehogy már csak az MSZP a rossz párt, csak ő rabol, és szivatja a népet, tény hogy már elég sok van a rovásukon, jobb is ha 2010-től egy kicsit ellenzékbe kerülnek, lesz idejük gondolkodni hol rontották el.

Kedves Főnix!

Ha az MSZP-n belől a képviselők nem értenek egyet, akkor azt meg kell beszélni, erre vannak a pártkongresszusok stb. itt kell egy konszenzusra jutni, amit aztán tálalnak a parlament elé, viszont amit már a többi képviselő és a házelnök orra alá dugnak amellett minden képviselőnek kutya kötelessége lándzsát törni. Ez így működik.

Karsai József pedig egyike azoknak a privatizáció folyamán meggazdagodott, szemeteknek, akiknek méter vastag bőr van a pofáján, és a 227 milliós éves jövedelme mellé van pofája keveselni a képviselői fizetését.

Már említettem, hogy ez parlamentáris demokrácia. Ez egy kicsit más.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.02.15. 01:28:04

Kedves Adam!Tökéletesen igazad van.Fletót csak azért hoztam fel példaként,mert ő az aktuális.De a Narancsbáró őfelségét is ugyanannyira utálom meg az egész tolvaj bandájukat.Nem fognak gondolkodni azon,hogy hol rontották el,mert a kitűzött cél teljesült,a több generációra előre való biztos megélhetésük garantált mindenféle munka jellegű erőfeszítés nélkül.Nagyon jól tudják,hogy egy darabig nekik meszeltek és most az öszödi beszédre reflektálásként és magyarázatként kilőtt
megszorító intézkedések ürügyén még eladnak (egészségügy)és ellopnak mindent,amit lehet.Egyébként pedig ellenzéknek lenni nem jelent semmit,ellenzékben az összes párt jól tud politizálni és "érdekes" módon felismerni és tolmácsolni a nép problémáit és igényét.
süti beállítások módosítása