HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

A cigány üzletemberek

2008.01.29. 23:45 :: Főnix

Higgyétek el, hogy én nem. Én tényleg, én őszintén nem akartam mindjárt a második bejegyzésben cigányozni, de sajnos aktuális.

Délután négy körül járhatott az idő. Egyedül ültem a villamoson, és unottan bámultam ki az ablakon, miközben fülemben Combichrist dübörgött. Ekkor idegen nyelvű beszédet hallok, és az ajtó felé fordulok. Felszállt két cigány. Az egyik leült velem szembe, a másik pedig mellém ült. A velem szemben ülő bámul. Nem nézek a szemébe. Úgy működik ez náluk mint a kutyáknál. Ha a szemébe nézel, kihívásnak veszi. Akkor aztán jön a „mit néze’ geci?!” És kicsattan a pillangókés. Nem nézek rá. Néha mikor halk a zene, hallom hogy egymással beszélgetnek, persze cigányul, és néha rám néznek. Végállomás. Felállok, és elindulok az ajtó felé. Leszállok a villamosról, mikor valaki a vállamra teszi a kezét, „várjácsak”. Megpördülök. A két cigány ott áll velem szemben. Feszült csend. Várom a tipikus szöveget. Adj egy cigit, mit nézté’, párforintot, telefonod van-e, stb. Mire a cigány megszólal.

 
-        
Há figyejjé tesókám, há kell neked empénégy?
-        
Nem.
-        
Háde nézmeg nekem ilyen van.

Erre előkotor a zsebéből egy kopott mp4 lejátszót.

-        
Aha, látom.
-        
Há szerinted ez mennyitér?
-        
Nem tudom (tényleg nem, nem értek ezekhez).
-        
Háde kábé.
-        
Mondom, nem tudom.
-        
És nem akarod megvenni?
-        
Nem.
-        
Jócsakmer há tudod ilyenekkel üzletelek.

Na itt majdnem elröhögtem magam. Kicsit kellemetlen lett volna. Ilyenekkel kereskedik. Tudjuk jól, hogy dolgoznak ezek a cigány üzletemberek.


-         Nem, nem veszem meg. Amúgy sincs nálam pénz.
-        
Hájó és neked milyen van?
-        
Semmilyen.
-        
Háde dik more akkor mit hallgatol?
-        
Ez öcsémé.
-        
És az milyen?
-        
Nem mindegy az neked?
-        
Hádecsak, mutazsdmámeg.
-        
Ezért most nem fogom előszedni.
-        
Decsakhogy hogy mutazsdmámeg. Hogy milyen a kinézete.
-        
Hah, nekem erre nincs időm. Na szevasz.

És otthagytam a csalódott cigány üzletembereket. Igen, ezek tényleg ennyire hülyének néztek. Kezdi azzal, hogy akarok-e tőle mp4-et venni, erre előkotor egy kopott mp4 lejátszót a zsebéből, és kijelenti hogy ő ilyenekkel üzletel. Aztán látni akarja az enyémet, hogy milyen a kinézete. Mert az neki fontos. Az üzletember.

Engem nem tudtak lehúzni, nem voltam hülye. De a baj az, hogy talán pár perccel azután hogy én otthagytam őket, találtak maguknak valami szerencsétlen balfaszt, aki nem ilyen előítéletes szemétláda, mint én, és az elővette nekik az mp3 lejátszóját, vagy telefonját, vagy akármilyét. Hogy megmutassa milyen a kinézete. Akkor pedig a cigány jól orrbabassza, és meglép a cuccal. Később pedig odamegy valakihez, és árulja neki. Mert ő ilyenekkel üzletel.

Megint megúsztam egy balhét az előítéleteimnek köszönhetően.

15 komment

Címkék: cigány droid

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr51317231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.01.30. 03:45:23

"Üzletemberek"?Hehe.Mint a 12 éves késelő kiskölök.Familiárisan hiperpigmentált egyedek.Nagyon jól tetted,hogy nem mutattad meg nekik.Az ilyenek miatt szoktam élből azt mondani bárkinek,hogy nem tudom mennyi az idő,pedig mindig van nálam óra.Engem inkább a hajléktalanok szoktak megtalálni,abból is az erőszakosabb "csakazértisbelemászomapofádba" fajta.Egyre érdekesebben alakul ez a cigánykérdés.Van egy Magyar Gárdánk,amely ide-oda imbolyog a témában,néhányszor úgy tűnik hogy elment az eszük vagy csak szimplán össze-vissza beszél a vezetőjük,a cigányokat illetően a tagok között sincs egyetértés.A Gój Motorosok nyilatkozatával sem tudtam mit kezdeni.A média bámulatosan ferdít,a cigánybűnözésről semmi,de ha megtámadnak egy cigányt,akkor rögtön bekerül az eset a híradóba..
Közben pedig az embereknek kezd teli lenni velük a tökük azzal,hogy eltartjuk őket közben még ki is rabolnak és terrorizálnak bennünket.Idönként magyar-cigány etnikai háborút szoktam vízionálni.A helyzetet sürgősen rendezni kellene,mert már nemzetközi szinten is mozgolódás van (finnek,olaszok).

KecskeDotyi 2008.01.30. 11:57:58

Most mondanám, hogy szánalmas, de nem. Ez még azt a szintet se üti meg....(mármint nem a bejegyzés)

Adam__Smith 2008.01.30. 14:31:57

Szerencsére én még csak parfűmárus román cigánnyal találkoztam, de az is épp elég volt.
Botrányos, hogy ilyen körülmények között kell élnünk, szélsőjobbos populista szövegnek tűník, de igaz, hogy ebben az országban többségben vagyunk, de a kisebbségtől kell félnünk.
Félük, legalábbis én félek, ha elmennek (mert ugye csapatostul járnak) mellettünk az utcán, ha leülnek mellém, vagy közelemben a buszon, ha bejönnek egy szórakozóhelyre, vagy a vasútállomás és a buszpályaudvar (nekem onnan van a legútóbbi élményem) várótermébe. Ebből nagyon elegem van.

És még vannak, akik sajnálják őket, kétségbevonják és a Jobbik riogatásának és propagandájának tekintik a cigánybűnözést, és mindennek egy mértékadó, neves hetilapban (hvg) hangot is adnak. Hát a jó kurva anyjukat. Akit esetleg érdekel a cikk itt egy link: hvg.hu/hvgfriss/2008.01/200801HVGFriss273.aspx

Sajnálom, hogy ennek hangot adtam, és eltértem a tárgytól, de pár napja már mocorog bennem.

Morbid Vision · http://allokep.blog.hu/ 2008.01.30. 15:46:27

haha, még jó hogy megúsztad ennyivel, az mp4-lejátszó helyett előkerülhetett volna egy kis aranyos pillangókés is...

reszeges.kockas 2008.01.30. 16:53:20

miért nem mondtad h walkman ? az ugyis régi nem kell senkinekse...bár akkor meg azt szerették volna nézni...

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.01.30. 17:32:24

"az mp4-lejátszó helyett előkerülhetett volna egy kis aranyos pillangókés is..." Volt már ilyen is. Persze kést is biztos csak azért hordanak maguknál mert hátha valaki pont azt akar venni.

Mártonka 2008.01.30. 17:35:18

Azok csak egy elektronikai bizományi utcai ügynökei voltak...Az esélyegyenlőség jegyében alkalmazták szegény dakotákat, akiknek viszont van tehetségük a szakmához...
Az a baj, hogy a nincstelen balekok megveszik a lopott holmit olcsón, amivel támogatják, és bÍztatják ezeket.

Karakozum 2008.01.30. 18:28:17

(furcsa lesz megszokni, h ide kell jönni eztán) Elképzeltem a jelenetet. És eszembejutott, amikor egyszer a vonaton utaztam, és huppant le elém egy gádzsi. Barátkozni akart. Velem. De benézte. Nekem nincs bajom a cigányokkal, tényleg. Addig, míg nem ártanak nekem. Míg tartják a tisztes távot. De ne akarjanak az én barátaim lenni, főleg ne egy járművön, vagy a nyílt utcán, pláne ne egy sikátorban. (olyan helyekre nem járunk) Viszonjt ez az "üzletelés" sztem is érdekes dolog. Nyílván sok pénzt keres vele, amit aztán bankba tesz... Fölösleges is lenne filozofálni, mindannyian tudjuk, hogyan működik ez. De tényleg szomorú, h vannak emberek, akik annyira naivak, h simán beveszik... De olyankor nem tudom eldönteni, melyiket sajnáljam jobban. Azt, aki paliravesz akárkit, vagy aki bedől akárminek...
A napokban jöttem rá, h ez náluk genetikus... Emlékszel, mutattam egy linket. Na, ezért. (...)

Karakozum 2008.01.30. 18:37:21

Ááhh, az az egyedüli rossz ebben a kommentelésben, h ha vkinek reagálni akarok, mindig idéznem kell, vagy bemásolni, h mire reagálok?!
[reszeges.kockas 2008.01.30. 16:53:20] - az a baj, h én is hajlamos vagyok arra, h lerázzam az ilyen alakokat (nem pont cigányokat, de az utca embereit) ilyen dumával... Pl a múltkor a Nyupunál vártam egy barátomat, és közben smst írtam. Oda állt velem szembe egy kiscsaj, sztem etnikum volt, de nem néztem föl rá. Kérte, h ugyanmár segítsek neki pár forinttal... Én meg úgy tettem, mint aki nem hallja, írtam tovább az smst. Akkor hangosabban szólt: Kisasszon! - megint nem reagáltam semmit. Aztán rákérdezett, h: "nem tud magyarúúúúú?" én meg ránéztem, mint aki asse tudja, hol van, és beszóltam neki angolul. Erre elkezdett olaszul magyarázni nekem, h uno momento izébizé forinto... én meg rászóltam, h "ájdontándörsztend" és akkor arrébb állt... Igen, szép dolog volt ez tőlem, magyar szalaggal a táskámon... :$

Karakozum 2008.01.30. 18:38:38

jah, és ő se látta, vagy ha látta is, föl se fogta...

Rodimus Prime 2008.01.31. 21:07:27

Látod! Te nem nézel rá, mert fosol (bocsi a kifejezésért). Pedig nincs is cigánybűnözés! De bezzeg a gárda, aki rettegésbe tartja ezt a szerencsétlen üzleti érzékekkel megáldott kisebbséget. Pedig őket még csak nem is baszták orba a gárdisták. Hát látod micsoda "alja" népség vagy. Te, az előítéletes megfélemlített egyén!
Erre csak azt mondom, áldom az eget hogy nem kell a BKV, gyönyör oldalát már átéljem. Ha szar is kell majd egyek, de a kocsimból ki nem szállok többé! Kár, hogy a boltig nem tudok autóval menni. Ilyenkor csak a késem társaságára tudok hagyatkozni! Mert én is fosok, és előítélek!
Amúgy írtam az itteni blgomban (mert ilyen is van/volt) Neked egy üdvözletet, ha gondolod olvasd el!

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.01.31. 23:24:05

Sajnálatos dolog ilyet olvasni egy fiatal nőtől. No nem az a sajnálatos amit teszel, hanem hogy ezt sajnos nem ok nélkül teszed. Sajnos a félelmed nem alaptalan. Persze akinek ez nem tetszik és neadjisten rendet szeretne az utcákon, és azt hogy biztonságban járkálhasson az utcán akárki, éjjel-nappal, az természetesen mocskos fasiszta.

Amúgy szerény véleményem szerint a kés talán a legrosszabb eszköz amit csak választhattál önvédelem szempontjából. Bár aki kezet emel egy nőre annak nem sajnálom a torkából a pengét. De erről majd bővebben is fogok írni ha majd elindul az önvédelemmel foglalkozó bejegyzéssorozat.

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.01.31. 23:27:59

Nemrég a buszon két 16 év körüli lány pont azt beszélte hogy milyen gáz hogy rengetegszer kötöttek már beléjük részegek, pedofilok, vagy egyéb aljanépek, és a körülöttük lévő életerős felnőtt férfiak közül egy se segített nekik soha. Azért ezen is érdemes lenne elgondolkodni.

Rodimus Prime 2008.02.01. 22:06:31

Az a baj, hogy pisztolyt nem tarthatok. (na jó ez csak vicc volt)
A viccet félretéve, azért volt, hogy szívesen beleengedtem volna egy-két golyók annak a pöcsnek a pöcsébe, aki egy 5 hónapos terhes nőnek az kiabálta az utcán, hogy "De megb*sznám a p*nád!" Na ez a nő én voltam. De ez csak egy a sok(k) közül.
Édesapámnak volt egy jó eszköze, a gázspray-es gumibot, valahonnanszerválta, és az a mai napig ott lapul a kocsijában. De egy ilyennel még sem mehetek boltba. :)
Amit meg hallottál a két lámytól, az igen, sajnos ez a valóság. Az emberi "leszarom a másikat" stílus. Asszem emítettem ezt a témát, valóban elgondolkodtató.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.04. 21:46:27

Nah, velem is volt nemrég esemény, majdnem rá is basztam, egyetlen szerencsém az volt hogy egyedül jött oda a cigány. Ferenc körút, metro. Felhívtam barátnőmet, hogy leinfózzam mikor megy buszom, és biztos kiszúrta a telót. Nem volt időm elrakni se, jött oda időt kérdezni. Megmondtam neki, erre hogy hány éves vagyok, meg hogy kiállnék-e magamért boxolni. Persze ezt 3-4szer kellet elmondania mire értettem mit beszél...Kiröhögtem, erre hogy ne röhögjek...szal a szokásos.
süti beállítások módosítása