HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Nemzeti Ladik és Valentin nap

2008.02.12. 00:33 :: Főnix

Nem szokásom a blogon reklámozni, de ez talán érdekelheti a kedves olvasókat.

Kikötött a Ladik - új helyszínre költözünk!

A Nemzeti Ladik egy kulturált szórakozóhely, ahol nemzeti zenékre bulizhatsz. Hetente egyszer egy éjszakára nyitjuk ki a Ladik kapuit!
A hangulatot Magi, a Szent Korona Rádió lemezlovasa biztosítja.
Az Ismerős Arcok, Kárpátia, Romantikus Erőszak, Beatrice, Transylmania, Monyo Project és még sok más zenekar dalai adják a sör- vagy éppen a talpalávalót.
A Ladik nyitóbulijára több mint 250-en jöttek el, ami elérte a bérelt hajó befogadóképességét. Így egy tágasabb szórakozóhelyet kellett keresnünk, ahol 400-500 ember is kényelmesen tud bulizni.
Új helyszín: Astoria - Árpádház étterem /Magyarok háza pincéje - Semmeilweis utca 2/
Az éjszakai buszok csomópontja az Astorián van, így ez még nagyobb könnyebbség a hajnalban hazatérőknek.
Következő buli időpontja: február 14. (csütörtök) 18:00-tól hajnalig
Belépő: nincs!

Szóval Valentin napon szépen el lehet hozni ide hozni a barátnőt, ahelyett hogy mindenféle gazt veszünk neki, ami aztán pár nap múlva elrohad. Amúgy miért is lett szokás virágot venni Valentin nap alkalmából? És miért ezzel akarjuk kifejezni szeretetünket? A virág az ott szép ahol van. A földben. Ahol él. Ha kiszeded, elszárad. És úgy meg nem szép.

Hozzáteszem gyorsan, hiába mondom én ezt itt el, a nők akkor is örülnek a virágnak. Valentin napkor meg el is várják. Még ha nem szeretik a Valentin napot, akkor is.

Ha már itt tartunk, a Valentin nap tulajdonképpen Szent Bálint napja, aki a szerelmesek, lelkibetegek, és az epilepsziások védőszentje volt. Hát nekik kellett is védőszent, ugyanis régebben szokás volt őket máglyán elégetni meg tömlöcbe vetni, továbbá halálrakínozni, azzal az indokkal, hogy őt megszállta az ördög. Az meg a veréstől kijön.

Mint rengeteg más ünnepünk, ez is egy pogány ünnepre lett ráhúzva. Ünnep megmarad, ünnepelni azt lehet, csak mást, és máshogyan.

De mit is ünnepeltek akkor?

A február 14-ei ünnep, illetve mindannak egy része, amit Szent Bálintról véltek, a korai római Lupercalia ünnephez kötődhet. Ezt az ősi pásztorünnepet február 15-én tartották, tisztitó szertartásokból és termékenységi rítusokból állt, hogy kiengeszteljék a farkas lakú, rosszindulatú Lupercus istent. A papok ekkor kecskebőr szíjakkal ostorozták a fiatalokat, főleg a nőket, hogy a rituális verés tisztulást és termékenységet hozzon.

Ja hát akkor már inkább a virág.

Amúgy február 14-én kezdenek párzani a verebek is. Hogy ezt ki figyelte meg, vagy kit érdekel ez egyáltalán, azt nem tudni.

9 komment

Címkék: ünnep nemzeti szórakozóhely

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr80335782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.02.12. 06:29:38

Óóóóóóóó!Pedig a hajó olyan jó ötlet volt..most ez is leköltözik egy pincébe.. :-(
Valentin meg egyéb fogyasztásra serkentő alkalmakat kiiktattuk az életünkből.Nagyon egyszerűen.A mi családunk spontán szokott szeretetből venni a másiknak valami csekélységet/kedveskedni valami figyelmességgel.Már egy ideje a születés- és névnapi ajándékokat is direkt előtte vagy utána adom át,hogy legyen meglepetés.A Karácsony az egyetlen,amit időben ünneplünk.

Karakozum 2008.02.12. 12:28:54

Hát, amit írtál Valentin napról, az tényleg igaz. Mármint a virág része... Akárhogyis, a lányok örülnek (vagy örülnének) annak, ha meglepik őket vmivel, még ha ilyen elcsépelt "ünnepről" is van szó, vagy fennen hangoztatják, h őket aztán nem hatja meg, és nem foglalkoznak vele... Magam részéről tudom, h habár maga az ünnep nem érdekel túlzottan, és nem várnám el, h mindenféle plüss szivecskékkel meg hervadó virágokkal kedveskedjen a párom, azért mégis csak jó érzés lenne tudni, h nekem is van vki, azon a napon... H én is gondolhatok vkire, aki ugyanúgy gondol rám... Az év többi napján vhogy könnyebb elfogadni a hiányát. Ugyanez lehet másoknak Anyák Napján. :$

KecskeDotyi 2008.02.12. 12:37:18

Én nem kérek virágot, és utálom a valentint. Azaz a bálint napot.
Ja, szobatársaméknak koncert lesz akkor este. Bálint napi megemlékezés. És az estét Balassi Bálint emlékének szentelik. Na ez a követendő példa.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.12. 13:25:59

Én tavaly vettem egy plüssakármit és barátnőm full meglepödött hogy mi a fenét akarok azzal:D idén egy szál fehér rózsa lesz, mert a vörös elcsépelt és különbenis a fehér a kedvence tudtommal:D

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.12. 14:02:38

Na igen. Így meg már kicsit érdekes a Nemzeti Ladik(!) név, tekintve hogy a helyszín nem ladik, hanem egy pince. Mindegy, nem a név a lényeg.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.12. 15:41:06

De bazz, Nemzeti Pince meg hogy hangzik?Mint valami anarchista-hippi gyülekezet:D

Amúgy ha kicsit elvontabban nézzük, azért Ladik mert teszem azt úszik szemben az árral, illetve nem hagyja hogy lesüllyedjünk...

RaVer_zombie 2008.02.12. 16:14:10

nekem akkor is kell a virág...pedig tudom hogy erőltetetten vigyorognék csak és idegesítene h cipelhetem hazáig:D de nem a valentin nap a lényeg meg nem is az a gaz hanem a meglepetés. amugy lehet hogy a vörös elcsépelt de én majdnem elsírtam magam amikor egyszer narancssárgát kaptam...:D
kiváncsi vagyok már erre a ladikra...mondjuk a sört szeretem,a Kárpátiát is szal rossz nem lehet:) csak az a szar hogy csütörtök:'(

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.12. 16:45:31

Nekem spec jobb a csütörtök mert én hétvégén ált nem vagyok pöstön.

Sztem elég kiábrándító mikor mki szívecskékkel meg vörös rózsával szaladgál mer ő "hősszerelmes"...

Főnix · http://fonix.blog.hu 2008.02.12. 19:26:14

"Amúgy ha kicsit elvontabban nézzük, azért Ladik mert teszem azt úszik szemben az árral, illetve nem hagyja hogy lesüllyedjünk..."

Nagyon jó gondolat, nekem ez eddig eszembe se jutott.
süti beállítások módosítása