HTML

FŐNIX BLOGJA

Címkék

akció (1) alkohol (2) álom (1) amerika (2) antifa (1) antifasiszta (3) antirasszizmus (1) arab (1) becsület napja (1) blogajánló (1) blogin (4) bolsevizmus (1) bombagyár (25) bombagyár cikk (32) budapest (12) bűnözés (9) buzi (4) cigány (27) cigánybűnözés (4) dark flash (1) dokumentum (1) drog (2) droid (5) droidzóna (3) dvd (1) életvitel (4) ellenkultúra (1) elmélkedés (22) énmagam (5) entartete kunst (2) fajvédelem (1) fehér (2) fehér fajvédelem (1) fekete pákó (1) felvidék (1) feminizmus (3) férfi (2) fiatalok (8) fidesz (1) film (2) flash (1) főnix (1) fordítás (1) germán mitológia (1) gondolatok (1) gyerekek (1) gyűlöletkeltés (1) harc (10) határontúli magyarok (1) hír (1) hooligan (1) hős (2) hősiesség (1) huligán (1) hungarizmus (2) hunhír (1) ideológia (1) igazság (3) igazságtalanság (1) inkvizíció (1) isten (1) iszlám (1) javaslat (4) jobbik (4) jótékonyság (6) kérdés (2) keresőszavak (2) kereszténység (1) kínai (1) kommunizmus (1) könyv (1) közösség (1) kronológia (1) kultúrarombolás (1) kuruc.info (3) levél (2) magánügy (1) magyar (12) magyarázkodás (1) magyar gárda (5) magyar önvédelem (2) média (8) megemlékezés (1) mese (1) miép (1) mnf (1) motiváció (1) mp3 (1) mszp (5) művészet (2) náci (8) nacionalizmus (1) nácivadász (1) német (1) nemzetgyalázás (1) nemzetiszocializmus (4) nemzeti bolt (1) nemzeti szórakozóhely (2) nigger (7) ns (2) olvasók küldték (4) önvédelem (1) orbán (1) ötlet (1) perverz (1) poén (14) pogrom (1) politika (23) pornó (1) programajánló (4) punk (2) rasszizmus (1) rendőr (8) rendőrség (2) rockwell (1) rólam (1) semmi érdekes (1) skinhead (5) sovinizmus (1) statisztika (1) szabadság (1) szdsz (4) szép új világ (1) szex (2) szilveszter (1) szlovák (1) terv (1) tomcat (10) történelem (6) történelemhamisítás (1) történet (1) tüntetés (1) ukrajna (1) ünnep (3) vallás (1) vers (1) vezetés (1) videó (11) youtube (1) zene (5) zsidó (10) Címkefelhő

Friss topikok

Utolsó kommentek

Linkblog

Entartete Kunst – Azaz elfajzott művészet

2008.02.16. 14:17 :: Főnix

Ha valaki elfajzott művészetről mer beszélni, amelyben már nem az számít értéknek, ami tanít, hanem sokkal inkább olyan tabuk döntögetése, amelyeket már réges-régen ledöntöttek, akkor azonnal nácinak bélyegzik, mert a II. világháborús Németország is ismerte az entartete Kunst kifejezést: ezzel a jelmondattal rendeztek kiállítást 1937-ben, hogy bemutassák a szerintük folyamatosan romló művészetet.

(Idézet Blogin a művészet és a gyilkosság határa c. írásából) 

Megint egy olyan témát veszek elő, amiről már volt szó a Bombagyárban. Nem a degenerált művészetekről fogok úgy általában írni, inkább egy konkrét eseményhez lenne még pár hozzáfűzni valóm, melyről a Bombagyár egy régebbi rádióadásában hallhattatok. Nevezetesen a svédországi, A history of sex kiállításról írnék még pár dolgot.

A kiállítást mi jóérzésű, normális értékrenddel rendelkező emberek nyugodtan nevezhetjük az elfajzott művészet kiállításának.

A kiállításon a most ötvennyolc éves félig hondurasi, félig afrikai származású Andres Serrano képeit csodálhatják meg a látogatók. A kiállítás a szerelem alternatív kifejezési módjait hivatott megjeleníteni. A rengeteg kép közül csak néhányat említenék, csak írásban, nem linkelve, hogy a kedves olvasó ne hányja le a monitort. Többek között a következő képeket láthatjuk ezen a csodálatos kiállításon. Egy férfi leszopja magát, egy nő egy férfi szájába vizel, egy nő egy férfi végbelébe dugja az öklét, egy nő kiveri egy lónak, és hogy polkorrekt legyen az egész, egy fehér férfi szopja egy nigger faszát.

Igen, ilyen kiállítás van, ez valóban létezik. És ami még jobb, részben az adófizetők pénzéből került megrendezésre. Ha az olvasó már itt azt mondja, hogy hihetetlen, akkor kapaszkodjon, mert a kiállítás nemhogy korhatáros, de a szervezők arra bíztatták a családokat, hogy hozzák el gyermekeiket is, hogy leküzdhessék előítéleteiket, és megtanulják, hogy állatokkal baszni szép és természetes dolog. Igen. Ödönke ne nézd a verekedős filmet a tévében, Ödönke ne játssz agresszív videojátékokkal, Ödönke ne beszélj csúnyán. Gyere inkább és nézd meg hogy szopja a bácsi a nigger faszát. Kérdés hogy milyen elfajzott aberrált szülő viszi el a gyermekét egy ilyen kiállításra.

A kiállítás nyilván minden jóérzésű embert felháborított, azonban csak a svéd nácik voltak elég bátrak ahhoz, hogy tegyenek is valamit. Az akcióról készült videó itt megtekinthető. Elgondolkodtató, hogy mint már jópárszor, most is csak a nácik voltak azok, akik a sopánkodás és a szörnyülködés helyett tettek is valamit.

A kiállítás képeinek alkotója, Andres Serrano leghíresebb képe a Piss Christ, azaz Húgy Krisztus, mely úgy készült, hogy a művész egy saját vizeletével megtöltött üvegbe merített egy apró keresztre feszített Krisztus szobrot. A művész úr a képpel Vizuális Művészetek kategóriában megnyerte a Kortárs Művészetek Délkeleti Központja által indított pályázatot, melyet az adófizetők pénzéből fenntartott Nemzeti Alapítvány a Művészetekért szponzorált. Az Egyesült Államok két szenátora, Al D'Amato és Jesse Helms felháborítónak találta hogy az alkotó képét 15 ezer dollárral jutalmazta az adófizetők pénzéből fenntartott Nemzeti Alapítvány a Művészetekért. Hugyozd le Krisztust, és kiállítást rendeznek neked, díjakat adnak, és kapsz 15 ezer dollárt. Kíváncsi vagyok mit kapott volna a művész, ha egy menórát merít meg bűzös vizeletében.

Node az ilyesfajta elfajzott és a társadalom által elítélt ?művészetet? nem csak Svédországban díjazzák. Emlékszünk ugye a mi – mellesleg zsidó származású – Toepler Zoltánunkra, aki úgy gondolta művészet vízbe fojtani egy kölyökmacskát, és ezt videóra rögzíteni, majd eme nemes tettéért félmilliós díjat kapott.

Szintén Serrano képe, a Vér és Ondó 3, melyet a Metallica egyik lemezborítóján  csodálhatunk meg. A képhez az alkotó saját testnedveit használta fel.

A művész úr előszeretett készít még képeket halottakról, igen híres például a hullaházban készült fotósorozata.

Miután az ember felfogta, és meg is bizonyosodott róla hogy igen, ilyen valóban létezik, önkéntelenül is felteszi magának az oly sokat hangoztatott kérdést, miszerint „Milyen világban élünk?”. Aminek az említése is hányingert kelt a normális emberekben, arról rendeznek kiállítást az adófizetők pénzén. Vérrel kevert ondó, húgyba merített Krisztus szobor, állatkínzás, és mindezt művészet címszó alatt.

Vajon kiknek, és miért állhat érdekükben a normális értékrend lerombolása, s a szenny, a fertő, és a romlottság felmagasztalása? Mert a társadalom döntő többsége szemében ezek még mindig felháborító és elítélendő dolgok. Miért akarják egyesek, mégis erőszakkal a művészet pecsétjét rányomni az efféle deviáns alkotásokra, és megnyilvánulásokra? Miért akarják egyesek normálissá, és elfogadottá tenni ezeket a dolgokat? Kiknek állhat ez érdekében, és miért?

10 komment

Címkék: bombagyár blogin entartete kunst

A bejegyzés trackback címe:

https://fonix.blog.hu/api/trackback/id/tr13341534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SKAvbOi · http://skavboi.blogspot.com/ 2008.02.16. 15:17:40

NA vajon kiknek áll az érdekében?Csak nem megen a zsidók?Áh,biztos nem...

sarkisarkany · http://kozrohej.blog.hu 2008.02.16. 15:21:32

A kérdéseidre én nem tudom a választ, de nálam is kibaszta a biztosítékot a Nemzeti Kulúrális Örökség Minisztériuma által rendezett ösztöndíjpályázat nyerteseinek alkotásai. Konkrétan a képek a Metrókocsikban tekinthetőek meg. A legzseniálisabb (irónia) egy kép, amin egy egyszerű postai sárga csekk látható, amit zsírkrétával rajzoltak meg.
Azóta baszogatom a barátnőmet, aki rajzot tanít, hogy rajzoltasson nekem is egy sárga csekket az egyik hatéves tanítványával, mert én is szeretnék havi 100ezer forintos ösztöndíjat, és felvételt nyerni az Iparművészeti egyetemre. Ez volt a díj. Akiknek kint van a képe, azok ingyen belépőt kaptak egy egyetemre busás apanázzsal. Azért bazdmeg, egy sárga csekk nemtudom miféle kultúrális örökséget ad nekünk, de ez már régen nem számít. Csak amikor a barátnőm képeit nézegetem, amik között tényleg van olyan, amire azt mondom, hogy "bazdmeg, ez kurvajó" akkor fog el a durca, hogy őt bezzeg nem vették fel az Iparra. Agyfasz.

Adam__Smith 2008.02.16. 22:16:02

Végignéztem a videot, találtam néhány "uncensored" képet a google segítségével, hát ez vmi borzalmas. Szomorú és elkeserítő, hogy csak a szélsőjobb emelte fel ez ellen a hangját és tette tönkre ezt kiállítást.
A művészet valóban egy kicsit megfoghatatlan dolog, mert minden embernek más, de azért mindennek van határa, húzzunk már egy vonalat a "beteg" meg a "művészi" közé, szerintem nem olyan nehéz.
Kedves svéd kormány/politikai elit. Az állam ami létrehoztak és fenntartanak példaértékű a világ a minden országa számara, ne basszák már el ezzel. Nem rossz dolog a liberalizmus, de ez már tényleg mindennek a teteje.

Karakozum 2008.02.16. 22:40:22

Én nem tudom... Lassan föladom az ilyen kérdésekre adandó válaszok keresését... Nem elég kifejező, h felháborítónak tartom. H vannak ilyen aberrált emberek, akik sehogy nem tudják kifejezni önmagukat... Ez nem önkifejezés, ez egy nagyon durva megszégyenítése a művészetnek, és megszentségtelenítése a vallásnak. Már ha csak az ő leghíresebb képét nézzük. És a legszörnyűbb, h ehhez éppen Svédország szolgáltat jogot és lehetőséget...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.02.17. 00:49:17

A Bombagyáros írást olvastam,mikor megjelent.Aki művészetből megöl egy állatot annak rálépnék a nyakára szintén művészi jelleggel,amíg ki nem leheli a lelkét.Aki vallást gyaláz ilyen módon azt pedig szintén művészi jelleggel lehetne keresztre feszíteni.A probléma igazából azzal van,hogy a figyelemfelkeltésen keresztül kapcsolódik össze a megbotránkoztatás és a művészet-és emiatt gyakorlatilag egybemosódtak.A magánéletnek nem szabadna kikerülnie onnan,ahova való (négy fal).Magával mindenki azt csinál amit akar és mással is ha az önszántából beleegyezik.Meggyőződésem,hogy a perverziók hátterében általában elfojtás áll.Az elfojtás torzítja a lelket és a személyiséget.Materializálódni általában akkor szokott,mikor az egyén már nem bír vele.Ez pedig előre vetíti az abszolút abnormalitását.Felmérésem szerint rengeteg perverz ember él közöttünk.Sokukon elsőre meg sem látszik.Sőt másodjára sem.

Morbid Vision · http://allokep.blog.hu/ 2008.02.17. 15:02:22

nos... egyrészt egyetértek... nem kéne reklámozni korunk nagy divatbetegségét, a buziságot, hogy ezt el kell fogadni blabla, hát szerintem nem, nem kell elfogadni. De ennél már sokkal durvább az állatszexes dolog, kéremszépen ez a világ. Viszont az albumborítóról... nekem ez speciel tetszik, jó ötlet volt. Félretéve minden aberráltságomat, szerintem ezzel abszolut nincs semmi gáz.

RaVer_zombie 2008.02.17. 16:26:17

na asszem kurvára nem kellett volna végigolvasnom blogin bejegyzését... mindjárt elsírom magam de tényleg.ezt nem az én idegrendszeremnek találták ki...ezerszer inkább nézem végig egy ember halálát.Csáth Gézától is napokig rémálmaim voltak pedig ő csak írásban belezett ki állatokat.Asszem az elkövetkező pár éjszakám is fantasztikus lesz....A művészetek célja hogy érzelmeket,gondolatokat váltsanak ki az emberből,a határa meg szerintem az hogy ne ártsanak vele senkinek és ne tiporják el az emberi méltóságot.Persze ez is bonyolult téma,mert szerintem hullákat fotózni elfogadható,ha az illető vagy a családja hozzájárult..

MyNick0 2016.02.29. 13:01:12

en.wikipedia.org/wiki/Degeneration_(Nordau)

"Am gefährlichsten aber wird das Judentum dort, wo ihm erlaubt wird, sich in die heiligsten Dinge eines Volkes, in seine Kultur, in seine Religion und Kunst hineinzumischen und darüber seine anmaßenden Urteile abzugeben. Der Schönheitsbegriff des nordischen Menschen ist dem Juden von seiner ganzen Natur aus unverständlich und wird ihm ewig unverständlich bleiben.
Für die Reinheit und Sauberkeit des deutschen Kunstempfindens hat der wurzellose Jude kein Organ. Was er Kunst nennt, muß seine entarteten Nerven kitzeln. Ein Geruch von Fäulnis und Krankheit muß es umwittern. Es muß widernatürlich, grotesk, pervers oder pathologisch sein. Diese Fieberfantasien unheilbar kranker Hirne wurden einst von jüdischen Kunsttheoretikern der deutschen Öffentlichkeit als höchste künstlerische Offenbarung aufgeredet. Man hält es heute fast nicht mehr für möglich, aber solche Bildwerke wurden damals von fast allen staatlichen und städtischen Galerien angekauft; mußten von ihnen angekauft werden, weil jüdische Kunsthändler und jüdische Kritiker sie als die einzig mögliche, moderne Kunst anzupreisen wussten. Eine Welle der Verniederung und Bastardisierung ging durch alle Gebiete des deutschen Kulturlebens: Bildende Kunst, Architektur, Literatur und Musik litten in gleicher Weise. Mehr als ein Jahrzehnt lang haben die Juden hier ihr unheilvolles Regiment geübt: Als Kunsthändler, Musikverleger, Redakteure, Kritiker bestimmten sie, was in Deutschland Kunst und Kultur heißen sollte.
Der Jude Kerr, der Kunstpapst der Weimarer Republik. Der Jude Tucholsky, einer der übelsten Schmutzliteraten, prägte die Worte, daß der Landesverrat eine Ehre sei und das Heldenideal das dümmste aller Ideale. Der Jude Hirschfeld, der Homosexualität und sexuelle Perversion propagierte. Unter dem Anstrich geistreicher oder gar wissenschaftliche Auseinandersetzungen wurde versucht, die gesunden Triebe des Menschen in entartete Bahnen zu lenken."

MyNick0 2016.02.29. 13:01:54

@MyNick0: Természetesen elhatárolódom a gonosz idézettől :O

GutBesserWasser · http://blog.gutbesserwasser.com 2016.10.25. 21:15:26

Hmmmm, érdekes dolgok ezek. Tőlem aztán mindenki olyan képeket fest és rak ki a saját pénzén (vagy valakién, aki hajlandó rá adni a sajátjából), amilyeneket akar. Ha (muzeális/össz-kulturális szempontból értéktelen (azaz pl. tucattermék)) fakereszteket kíván vizeletbe mártani, vagy neadj', menórákat, tőlem azt is tegye nyugodtan, jó egészséget kívánok hozzá. (Még kvantumfizikáról szóló könyveket is égethet, pedig abban hiszek.) Viszont azt nem értem, hogy közpénzt erre miért is kéne egy fillért is áldozni?
Az állatkínzás meg - hála az égnek - büntetőjogi kategória már, így egészen más. Ott zéró tolerancia van a részemről is.
süti beállítások módosítása